flashchat türkçe nick login sorunu

Eklentiler ile ilgili soru, sorun ve tartışmalar.

flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 05.02.2007, 10:36

arkadaşlar flash chat türkçe nickle login olma sorunu var ve bu başlık daha önce yanıtlanmış fakat ben bulamadım yardımlarınızı rica ediyorum teşekkürler..
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti BuzLaş 05.02.2007, 12:09

Flashchati kurarken hangi karakter setiyle kurdun? utf-8 ile deneme yaptım girişleri yapıyor fakat nickleri bozuk gösteriyor.

Çözüm -> Olumsuz
Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer Kanadından Bir Tüğ Düşer (:

ღ Ölesiye Sevgi Besliyorum İçinde ღ
BuzLaş
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İleti: 77
Kayıt: 09.09.2006, 21:54
Konum: İzmir

İleti fatih35 05.02.2007, 12:16

BuzLaş yazdı:Flashchati kurarken hangi karakter setiyle kurdun? utf-8 ile deneme yaptım girişleri yapıyor fakat nickleri bozuk gösteriyor.

Çözüm -> Olumsuz


evet uft8 le kurdum giriş yapılıyor ancak aynen dediğiniz gibi bazıları giriyor bazıları giremiyor neyapmalıyız çözümü yokmu bunun??
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti BuzLaş 05.02.2007, 12:33

utf-8 Kurulumunda bir kaç yerde sorun çıkıyor hepsinin çözümünü buldum fakat online olanlar kısmında türkçe karakterin bozuk olmasının daha çözümünü bulamadım incelemeye devam ediyorum.
Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer Kanadından Bir Tüğ Düşer (:

ღ Ölesiye Sevgi Besliyorum İçinde ღ
BuzLaş
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İleti: 77
Kayıt: 09.09.2006, 21:54
Konum: İzmir

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 05.02.2007, 12:42

benim sorunum online olanlar kısmında değil orada düzgün gözüküyor online olan şahıs birşeyler yazdığı zaman nicki garip şekiller vede semboller içeriyor ayrıca login olmak isterken örneğin Şansınböylesi login olamıyor ama sarıcadı login oluyor böyle bir sorun var..
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti BuzLaş 05.02.2007, 12:46

O zaman silip tekrardan kurmanı tavsiye ederim. Çünkü phpBB2 latin_sweden dili olarak veritabanına işleniyor. Sen ise utf-8 ile kuruyorsun orda bir çakışma oluyor olabilir.. Bazı harfleri tanımsız olduğundan kaynaklanabilir.
Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer Kanadından Bir Tüğ Düşer (:

ღ Ölesiye Sevgi Besliyorum İçinde ღ
BuzLaş
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İleti: 77
Kayıt: 09.09.2006, 21:54
Konum: İzmir

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti engino 05.02.2007, 12:52

default: $rec['roles'] = ROLE_USER ; break;
}
}



$rec['login'] = str_replace('ç', 'ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ç', 'Ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ı', 'ı', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('İ', 'Ä°', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ğ', 'ÄŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ğ', 'Ä?', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ö', 'ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ö', 'Ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ş', 'ÅŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ş', 'Å?', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ü', 'ü', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ü', 'Ãœ', $rec['login']);


//fwrite($GLOBALS['fp'], "rec:".print_r($rec, true)."\n");




inc/cmses/phpBB2CMS dosyası için..
üstteki $rec'le başlayan satırları ilgili yere yerleştirin.
engino
Üye
Üye
 
İleti: 122
Kayıt: 05.01.2006, 12:24

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 05.02.2007, 16:17

ben o dosyayı kullanmıyorum farklı bir script için bağlantı kurdum şu dosya ile inceleyebilirseniz[code][quote]<?php
//The DefaultCMS implementation behaves as usual content management system - i.e. checks provided login/password against system database and uses user roles predefined in it.

class DefaultCMS {
var $autocreateUsers = false; //change this to false to disabe nonexisting users auto creation

var $userid = null;

var $loginStmt;
var $getUserStmt;
var $addUserStmt;
var $getUsersStmt;

var $constArr;
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function DefaultCMS()
{

$this->constArr = array(
'users' =>'user',
'login' =>'user',
'id' =>'id',
'password' =>'password',
'roles' =>'id',
'encode_type' =>'sha1',
'spy_fld' =>'id',
'spy_value' =>'232434454423423423',
'profile_path'=>'../profil_goster.php',
'profile_arg' =>'?profil={$user}',
'moderator_fld'=>'level',
'moderator_value'=>'3',
'logoff' =>'false'
);

$this->getUserStmt = new Statement("SELECT * FROM {$this->constArr['users']} WHERE {$this->constArr['id']}=? LIMIT 1");
$this->getUsersStmt = new Statement("SELECT * FROM {$this->constArr['users']} ORDER BY {$this->constArr['login']}");
$this->delStmt = new Statement("DELETE FROM {$this->constArr['users']} WHERE {$this->constArr['login']}=?");

$encode_type = $this->constArr['encode_type'];

switch( $encode_type )
{
case 'sha1' : $this->loginStmt = new Statement("SELECT * FROM {$this->constArr['users']} WHERE {$this->constArr['login']}=? AND {$this->constArr['password']}=SHA1(?) LIMIT 1");
$this->addUserStmt = new Statement("INSERT INTO {$this->constArr['users']} ({$this->constArr['login']}, {$this->constArr['password']}) VALUES(?, SHA1(?))");
break;
case 'mysql_pass' :
$this->loginStmt = new Statement("SELECT * FROM {$this->constArr['users']} WHERE {$this->constArr['login']}=? AND {$this->constArr['password']}=PASSWORD(?) LIMIT 1");
$this->addUserStmt = new Statement("INSERT INTO {$this->constArr['users']} ({$this->constArr['login']}, {$this->constArr['password']}) VALUES(?, PASSWORD(?))");
break;
default : $this->loginStmt = new Statement("SELECT * FROM {$this->constArr['users']} WHERE {$this->constArr['login']}=? AND {$this->constArr['password']}=? LIMIT 1");
$this->addUserStmt = new Statement("INSERT INTO {$this->constArr['users']} ({$this->constArr['login']}, {$this->constArr['password']}) VALUES(?, ?)");
break;
}
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function isLoggedIn()
{
return $this->userid;
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function login($login, $password)
{
$this->userid = null;

if($login && $password)
{
$encode_type = $this->constArr['encode_type'];
$pass = $password;
/*
switch( $encode_type )
{
case 'sha1' : $pass = md5($password); break;
default : $pass = $password; break;
}*/

//Try to find user using provided login
if(($rs = $this->loginStmt->process($login,$pass)) && ($rec = $rs->next()))
{
//if($rec[$this->constArr['password']] == $pass)
$this->userid = $rec[$this->constArr['id']];
}
else
{
//If not - autocreate user with such login and password
if($this->autocreateUsers)
{
//$roles = ($password == $GLOBALS['fc_config']['adminPassword'])?ROLE_ADMIN:($GLOBALS['fc_config']['liveSupportMode']?ROLE_CUSTOMER:ROLE_USER);
$ins = $this->addUserStmt->process($login, $pass);

if( $ins != null && $ins == 0 )
{ //we not know if id field is autoincrement
$this->userid = login($login, $password);
}
elseif($ins != null)
{
$this->userid = $ins;
}
}
}
}

return $this->userid;
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function logout()
{
if($this->constArr['logoff'] == 'true') $this->user = null;
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function getUser($userid)
{
if($userid)
{
$rs = $this->getUserStmt->process($userid);
$usr = $rs->next();
$usr['login'] = $usr[$this->constArr['login']];//important!
$usr['roles'] = $usr[$this->constArr['moderator_fld']] == $this->constArr['moderator_value'] ? ROLE_ADMIN : ($usr[$this->constArr['spy_fld']] == $this->constArr['spy_value'] ? ROLE_SPY : ROLE_USER);

return $usr;
}
else
{
return null;
}
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function getUsers()
{
$users = $this->getUsersStmt->process();
if( is_array($users) )
if( sizeof($users) > 0)
foreach( $users as $k=>$v )
{
$users['login'] = $users[$this->constArr['login']];//important!
$users['roles'] = $users[$this->constArr['moderator_fld']] == $this->constArr['moderator_value'] ? ROLE_ADMIN : ($users[$this->constArr['spy_fld']] == $this->constArr['spy_value'] ? ROLE_SPY : ROLE_USER);
}

return $users;
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function getUserProfile($userid)
{
$spy_fld = $this->constArr['spy_fld'];
$spy_val = $this->constArr['spy_value'];

$user = $this->getUser($userid);

if( $spy_fld != '' )
{
if( $user[$spy_fld] == $spy_val ) return null;
}

extract($user);

return "{$this->constArr['profile_path']}?profil={$user}";
}
//-----------------------------------------------------------------------------------------
function userInRole($userid, $role)
{
if($user = $this->getUser($userid))
{
if($role == ROLE_ADMIN)
{
if( $user[$this->constArr['moderator_fld']] == $this->constArr['moderator_value']) return true;
else return false;
}

if($role == ROLE_USER)
{
return true;//???
}
}
return false;
}

function getGender($userid) {
// 'M' for Male, 'F' for Female, NULL for undefined
return NULL;
}

function addUser($login, $password, $roles)
{
$user = $this->loginStmt->process($login);
if(($rec = $user->next()) != null) return $rec['id'];

/*
$encode_type = $this->constArr['encode_type'];
$pass = $password;

switch( $encode_type )
{
case 'md5' : $pass = md5($password); break;
default : $pass = $password; break;
}
*/
return $this->addUserStmt->process($login, $password);

}

function deleteUser($login){
$this->delUserStmt->process($login);
}
}

$GLOBALS['fc_config']['cms'] = new DefaultCMS();

//clear 'if moderator' message
foreach($GLOBALS['fc_config']['languages'] as $k => $v)
{
$GLOBALS['fc_config']['languages'][$k]['dialog']['login']['moderator'] = '';
}
?>
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti Diyalektik 05.02.2007, 18:01

Olur mu bilmem ama deneyeblirsin:

şunu bul:

return $users;

öncesine (olmazsa sonrasına) ekle:

$rec['login'] = str_replace('ç', 'ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ç', 'Ç', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ı', 'ı', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('İ', 'Ä°', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ğ', 'ÄŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ğ', 'Ğ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ö', 'ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ö', 'Ö', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ş', 'ÅŸ', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ş', 'Ş', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('ü', 'ü', $rec['login']);
$rec['login'] = str_replace('Ü', 'Ãœ', $rec['login']);
Kullanıcı avatarı
Diyalektik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
 
İleti: 263
Kayıt: 14.11.2005, 13:12
Konum: İstanbul

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 05.02.2007, 18:23

öncesinede sonrasınada denedim ama değişen bişey olmadı malesef
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti Diyalektik 05.02.2007, 23:46

Sen bunu phpbb'ye kurmadın mnı? Neden farklı bir script var anlamadım?
Kullanıcı avatarı
Diyalektik
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
 
İleti: 263
Kayıt: 14.11.2005, 13:12
Konum: İstanbul

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 06.02.2007, 16:43

hayır phpbb değil farklı bir script e ekledim
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 09.02.2007, 15:05

koca sitede şuna bir cevap verebilecek birileri yokmu yaaa
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

İleti mazlum 09.02.2007, 23:23

isteyen cevap verir isteyen vermez kişinin insafına ve bilgisine kalmış bir şey..

ileri gittiysem özür dilerim..

Saygılarımla ; mazlum


edit:

ayrıca burası phpbb destek sitesi siz başka scripte ekledim demişsiniz flash chati..
mazlum
Üye
Üye
 
İleti: 312
Kayıt: 04.05.2006, 16:51
Konum: Zonguldak

Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti fatih35 15.02.2007, 14:49

ne fark ederki ben sadece flash chatta yaşadığım bir sorunu paylaşıyorum bunun için özel bişey gerekmez sanırım
fatih35
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 02.02.2007, 12:20

Re: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti payitaht 02.08.2007, 17:00

arkadaşlar sabahtab beri uğraşıyorum hala çözemedim. Bi bilen varsa yardım etsin. Türkçe nick ile giremiyorum, girsemde karakterler abuk sabuk görünüyor. ç görünüyor.. çok garip anlayamadım..
payitaht
Üye
Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 02.08.2007, 16:54

Re: Cvp: flashchat türkçe nick login sorunu

İleti NEFRİT 14.12.2007, 12:00

fatih35 yazdı:koca sitede şuna bir cevap verebilecek birileri yokmu yaaa



kendini fazla sıkma, flash chat neden sadece 5 dolara satılıyor dersin en dandik scriptler bile 100 lerce dolara satılırken ?

flash chat çok fazla güvenlik açığı olan dış görünüşte güzel ama gerek php kodlaması gerekse işleyişi olsun 5 para etmez bir scripttir o nedenle de 5 paraya (dolara( satılıyor :D iyi dalga geçtim herneyse

sorunun cevabı şu ki kendi destek sitesinde bile bunlara kesin çözümler yok yani sadece flash chat i kendi kendine kullanırsan sorun olmuyor ama phpBB entegrasyonu yaparsan türkçe üye isimleri yada türkçe şifre kullanan üyelerde sorun çıkar , ÇÖZÜMÜ YOKTUR !
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Üye
Üye
 
İleti: 287
Kayıt: 17.03.2006, 01:14
Konum: Elazığ


Soru(n)lar & Tartışmalar



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron