[MOD]Vbulletin PDA modülü

Eklenti geliştirme bölümü.

[MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti Cybernet 24.07.2006, 22:10

Vbulletin PDA modülünü görünce aklıma neden bizimde bir PDA mız olmasın dedim. üstelik bu PDA görünümü garama motorlarında işimize yarayabilir.

bu yüzden bugün oturdum ve yazmaya başladım. bu kadarda buraya takılıyoruz hep kod almamız olmaz birazda biz verelim dedik. Yorumlarınızı bekliyorum. ne gibi değişiklikler yapılabilir vs.

Otomatik bot yönlendirme modifikasyonu eklendi.
index.php ye uygulanan değişiklik istenirse viewtopic.php ve viewforum.php dosyalarınada eklenerek botların sadece pda görünümü görmelerini sağlayabilirsiniz.

Donload Linki : Pda Mod

Önizleme: http://www.egze.com/forum/index_p.php
En son Cybernet tarafından, 25.08.2006, 15:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti sabri ünal 24.07.2006, 22:47

yazmaya devam et ustam fakat istersen lo-fi modu ve search engine optimize modlarını da incele ;)
Mutluyum, biraz komedi takılıyorum! sakın kızmayın yakında geçer, sebebini ben de bilmiyorum! yeni bir aşk da bulmuş değilim!
Kullanıcı avatarı
sabri ünal
Üye
Üye
 
İleti: 1325
Kayıt: 27.10.2005, 15:49
Konum: İstanbul

İleti Pluton 24.07.2006, 22:51

Lo-Fi mod gayet yararlı
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti Cybernet 24.07.2006, 23:25

Lo-fi yi daha önce farketmemişim.

Am yinede Lo-Fi de çok fazla gereksiz link olduğunu düşünüyorum. normal forumdan bir farkı yokmuş gibi duruyor. bunun indexlemeye fazla bir etkisi olacağını zannetmiyorum.

search-engineye gelince normal forumumda kullanıyorum zaten.
neyse herkes kendi yaptığını daha çok sever en azından kendim yaptım diyerek ben bunu kullanmayı tercih ederim.
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti

Matmazella
25.07.2006, 00:47

lofi de arama motorlarını yönlendirme var, eğer gelen ziyaretçi bot ise, direk o sayfayı görüyor.

bu PDA modunda uzantılar da düzenlenirse viewforum_p.php?f=5, yerine konu adı.html gibi gayet başarılı bir çalışma.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti moonlight 25.07.2006, 18:35

Valla lofiden bir yarar görmedim ama duruyor öle. Bence daha fazla indeksletmeye yararı yok.
En son moonlight tarafından, 31.08.2006, 17:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
moonlight
Üye
Üye
 
İleti: 160
Kayıt: 25.07.2006, 18:15
Konum: İstanbul

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti Cybernet 30.07.2006, 22:29

Searc-engine modunu ekleyip birde index.php ye aşağıdakı kodu ekleyerek googlebotu geldiğinde index_p.php sayfasına yönlendirmiş oldum. şimdi sırada diğer arama motorlarını da ekleyerek tüm botların pda görünümüne yönşlendirmek kaldı. başka düşünceleri olanlarda söylesinler ki böylelikle en iyi kıvama getirelim. ayrıca indexleme yaparken arama motorlarının taramayı en üst satırdan en alt satıra doğru taradığını göz önünde bulundurarak ulaşılması gereken en son linkleri ki örneği normal görünümü en alt kısıma yerleştirdim böylece googleye önemli linklerden önemsiz linklere doğru bir hiyerarşik bir düzen sundum.

index.php nin en başına
Kod: Tümünü seç
<?php
$dotquad_ip = "$REMOTE_ADDR";
if ($dotquad_ip[0] == "6" && $dotquad_ip[1] == "6" && $dotquad_ip[3] == "2" && $dotquad_ip[4] == "4" && $dotquad_ip[5] == "9") {
include "index_p";
} else {
/***************************************************************************
*                                index.php
*                            -------------------
*   begin                : Saturday, Feb 13, 2001



index.php nin en sonuna
Kod: Tümünü seç
}
?>
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti Cybernet 25.08.2006, 16:02

Bugün ilk meyvalarını verdi dün taramasırasında 800 900 arası sonuç verirken bugün 20.000 ve üzeri sonuç verdi. bu arada belirtmek gerekirse ilk günden bu güne kadar google botunun nerdeyse 24 saat site içerisinde online olduğunu farkettiğimi söylememe gerek yok zannediyorum.

bu arada bir kaç arkadaşınızın kullandığını farkettim sitelerine koyarken unutmuşum söylemeyi index_p.php deki title kısmını değişmeyi unutmasın. benim sitenin titlesi gözükmekte.

Resim
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti tergek 05.09.2006, 20:57

Cok tesekkurler Cybernet mukemmel calıstı
Resim
Kullanıcı avatarı
tergek
Üye
Üye
 
İleti: 133
Kayıt: 11.12.2005, 22:28
Konum: İstanbul

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti Cybernet 20.09.2006, 20:21

bugun bir mail geldi mail aşağıdadır.

C. Fatma yazılıyor:

> merhabalar,
>
> sizin tarafinizdan hazirlanan Phpbb PDA Görünüm modunda bir notunuzu gördüm. SEO kurulmamis bir forumda bazı düzenlemeler yapılabilir demissiniz, pleks panelde .htacces calısmıyor ondan modda ne gibi düzenleme yapılabilecegi hakkinda bir yardımda bulunubilirmisiniz.
>
> bir phpbb forum kurup sizin yazdiginiz modu kurup bir denemek istiyorum
>
> Saygılarimla
>



bende bunun üzerine sıfır bir foruma uyguladığım sistemi kullanıcılara sunuyorum.
Search Engine Kodu kullanılmamıştır.

Download Linki : Pda Mod (Sıfır Forumlar İçin)
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti sabri ünal 20.09.2006, 22:40

ilk sürümde, bir kaç sayfada kodları açtığımda sanki iç içe karışmış veya karıştırılmış gibi olduğunu gördüydüm! acaba bir nedeni mi vardı? yoksa anlık ve geçici bir olay mıydı...
Mutluyum, biraz komedi takılıyorum! sakın kızmayın yakında geçer, sebebini ben de bilmiyorum! yeni bir aşk da bulmuş değilim!
Kullanıcı avatarı
sabri ünal
Üye
Üye
 
İleti: 1325
Kayıt: 27.10.2005, 15:49
Konum: İstanbul

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti reddawn 21.09.2006, 17:20

Mod içinde overal_header.tpl dosyasındaki meta taglari kendinize göre düzenleyin demişsiniz , ben olduğu gibi kendi overal_header.tpl dosyamla değiştirdim , acaba orjinali içinde modla ilgili bir bölüm var mı yani kendi orjinal dosyama eklemem gereken bölüm var mı ?
Teşekkürler
reddawn
Üye
Üye
 
İleti: 175
Kayıt: 08.10.2005, 13:09

İleti Cybernet 22.09.2006, 17:40

sabri ünal yazdı:ilk sürümde, bir kaç sayfada kodları açtığımda sanki iç içe karışmış veya karıştırılmış gibi olduğunu gördüydüm! acaba bir nedeni mi vardı? yoksa anlık ve geçici bir olay mıydı...


kodları iç içe sokmamın nedeni şuydu. Bilindiği gibi bir kodda ufak bir boşluk dahi bir alan kaplar bu yüzden. sayfadaki kodlardaki satırları kaldırıp mümkün olduğunca az satır olmasını sağladım böylece sunucu yüklerken ufakta olsa hızlı açılmasına neden olmakta.

belki tek bir sayfa için fazla farketmeyecektir ama yine bilindiği gibi phpbb içe içe sayfalar yükleyen çağıran yani aynı sayfa içinde birden fazla sayfanın bulunduğunu gözetirsek bu hiçte küçümsenmeyecek bir durum.

oranları büyüterek örneklem yaparsak; 10 mb lık bir döküman içeriğini 8 veya 6 mb ta kadar düşürebiliriz. böylelikle hem sunucumuzda fazla bir alan kaplamamış olur hemde kullanıcı 10 mb deği 8 mb yükleyerek 2 mb tan tasarruf edip sayfanın hızlı açılmasına neden olur hemde banthwitten fazla harcamamış olur. yani kısaca kullanıcıda sizde memnun olursunuz. bu olayın tek bir dez avantajı vardır oda güncelleme sırasında verilen kodlarda ki satırlar ile sizinkilerin uyuşmamasıdır bunun için FIND(BUL) kısımlarındaki boşluk ve satırları almamanız gerekmektedir yani örnek verirsek.

Kod: Tümünü seç
$dotquad_ip = "$REMOTE_ADDR";
$aaaab = "$dotquad_ip[11]$dotquad_ip[12]$dotquad_ip[13]";

        if ($dotquad_ip[0] == "6" && $dotquad_ip[1] == "6" && $dotquad_ip[3] == "2" && $dotquad_ip[4] == "4" && $dotquad_ip[5] == "9")
{
      include "index_p.php";} else { if ( ($dotquad_ip[0] == "2" && $dotquad_ip[1] == "0" && $dotquad_ip[2] == "7"  && $dotquad_ip[4] == "6" && $dotquad_ip[5] == "6") ||
($dotquad_ip[0] == "2" && $dotquad_ip[1] == "0" && $dotquad_ip[2] == "7"  && $dotquad_ip[4] == "4" && $dotquad_ip[5] == "6") )
{


kodunu bul denmişse biz bu satırı olduğu gibi kopyalayıp arama özelliğinden yararlanarak otomatik bulduramıyoruz. bunun yerine il k satır veya anahtar bir satır seçip onu buluyoruz geri kalanını eşleştirip ona göre işlem yapıyoruz.

benim tavsiyem bu işlemde zorlanıyorsanız. phpbb php dosyalarında sadece boş satırları kaldırmanız ve birde html düzenini sıfırlamanız bu da sol köşelerdeki boşlukları kaldırmanız. örneğin

Kod: Tümünü seç
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-9">
<style type="text/css">
#ati{border:1px solid #FFFFFF;background-color:FFFFFF;}
td{background-color:FFFFFF;padding-left:4px;padding-right:4px;padding-top:2px;}
#baslik{
   font-size:12px;font-family:arial;font:bold;color:#114477;text-decoration:none;
}
#aciklama{
   font-size:12px;font-family:arial;color:222222;text-decoration:none;font:normal;
}
#katsatir{
   font-size:10px;font-family:arial;color:#AAAAAA;   background-color:#FFFFFF;text-decoration:none;padding-right:4px;
}
body{margin-left: 0px;margin-top: 0px;margin-right: 0px;margin-bottom: 0px;;}
</style>
   <title></title>
</head>

<body>

<table width="160" height="600" id="ati" cellpadding="0" cellspacing="0">
   <tr>

      <td width="100%" height="20%" valign="top"><a id="baslik" href="http://www.katreklam.com/islem.php?rid=216-da8f5ac6f3&rvid=1929-95552316e9&kwc=521-wm.77b3fb754c&krs=http://www.canver.net&sec=784/3-f405015776&ai=77ecb85c75&gurl=http://canver.net/posting.php?mode=quote&p=62036&rurl=http://canver.net/modvbulletin-pda-modulu-vt10647.html?highlight=&url=http://www.hukuki.net" target="_blank">Hukuki NET   -    www.hukuki.net<br><font id="aciklama">Hukuk Arama Motoru - TC Mevzuatı Hukuk Forumları - Hukuki Haberler</font></a></td>
   </tr>
               <tr style="height:1px;">
                <td id="katsatir">
                </td>
               </tr>
   <tr>
</table>

   </body>
</html>


düzenini

Kod: Tümünü seç
<html>
<head>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1254">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-9">
<style type="text/css">
#ati{border:1px solid #FFFFFF;background-color:FFFFFF;}
td{background-color:FFFFFF;padding-left:4px;padding-right:4px;padding-top:2px;}
#baslik{
font-size:12px;font-family:arial;font:bold;color:#114477;text-decoration:none;
}
#aciklama{
font-size:12px;font-family:arial;color:222222;text-decoration:none;font:normal;
}
#katsatir{
font-size:10px;font-family:arial;color:#AAAAAA;   background-color:#FFFFFF;text-decoration:none;padding-right:4px;
}
body{margin-left: 0px;margin-top: 0px;margin-right: 0px;margin-bottom: 0px;;}
</style>
<title></title>
</head>
<body>
<table width="160" height="600" id="ati" cellpadding="0" cellspacing="0">
<tr>
<td width="100%" height="20%" valign="top"><a id="baslik" href="http://www.katreklam.com/islem.php?rid=216-da8f5ac6f3&rvid=1929-95552316e9&kwc=521-wm.77b3fb754c&krs=http://www.canver.net&sec=784/3-f405015776&ai=77ecb85c75&gurl=http://canver.net/posting.php?mode=quote&p=62036&rurl=http://canver.net/modvbulletin-pda-modulu-vt10647.html?highlight=&url=http://www.hukuki.net" target="_blank">Hukuki NET   -    www.hukuki.net<br><font id="aciklama">Hukuk Arama Motoru - TC Mevzuatı Hukuk Forumları - Hukuki Haberler</font></a></td>
</tr>
<tr style="height:1px;">
<td id="katsatir">
</td>
</tr>
<tr>
</table>
</body>
</html>


düzenine getirebilirsiniz.

reddawn yazdı:Mod içinde overal_header.tpl dosyasındaki meta taglari kendinize göre düzenleyin demişsiniz , ben olduğu gibi kendi overal_header.tpl dosyamla değiştirdim , acaba orjinali içinde modla ilgili bir bölüm var mı yani kendi orjinal dosyama eklemem gereken bölüm var mı ?
Teşekkürler


overall_header.tpl dosyası içinde fazla birşey yok zaten bu dosyanın içinde fazla bir şey olmaması gerekiyor. overall_header.tpl dosyasını incelediğinde içeriğinin normal headerden farklı olduğunu göreceksin. ama yinede ben bişeyler ekleyip ole kurmak istiyorum diyorsan saygı duyarım değişikliklerde dikkat edeceğin noktalar şunlar.

öncelikle <head>....</head> tagları arasında muhakkak bulundurman gereken kod
Kod: Tümünü seç
<link rel="stylesheet" href="archive.css" />

bu dosya divlere gerekli olan şekil, renk ve temayı içermekte.

yine aynı şekilde <head>....</head> tagların arasında
Kod: Tümünü seç
<title>{PAGE_TITLE} -> {SITENAME}</title>
kodu olmak zorunda ki normal forum headerında bu mevcuttur.

yine aynı şekilde <head>....</head> tagların arasında
Kod: Tümünü seç
<!-- start mod : Resize Posted Images Based on Max Width -->
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
<!--
var rmw_max_width = 600; // you can change this number, this is the max width in pixels for posted images
var rmw_border_1 = '1px solid {T_BODY_LINK}';
var rmw_border_2 = '2px dotted {T_BODY_LINK}';
var rmw_image_title = '{L_RMW_IMAGE_TITLE}';
//-->
//]]>
</script><script type="text/javascript" src="{U_RMW_JSLIB}"></script>
<!-- fin mod : Resize Posted Images Based on Max Width -->
kodunu bulundurman gerekli yoksa overall_footer dosyasınıda düzenlemek zorunda kalırsın.

ve en önemli kod olan


Kod: Tümünü seç
<div class="pagebody"><div id="navbar">{SITENAME}</div>
<br /><div id="content"><ul>


kodununun muhakkah ama muhakkak overall_header.tpl dosyasının en sonuna eklenmesi gereklidir.
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti reddawn 27.09.2006, 20:02

www.siteismi.com/index_p.php diye girdiğimde muhtemelen ctarckerdan kaynaklı şu hatayı
alıyorum.
Kod: Tümünü seç
Genel Hata
 
Could not obtain user/online information

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 's.SearchBot' in 'field list'

SELECT u.username, u.user_id, u.user_allow_viewonline, u.user_level, s.session_logged_in, s.session_ip, s.SearchBot FROM phpbb_users u, phpbb_sessions s WHERE u.user_id = s.session_user_id AND s.session_time >= 1159379508 ORDER BY u.username ASC, s.session_ip ASC

Line : 395
File : page_header_p.php
 
acaba arama botu girmek isteyincede bunlamı karşılaşıyor...
reddawn
Üye
Üye
 
İleti: 175
Kayıt: 08.10.2005, 13:09

İleti reddawn 28.09.2006, 10:02

dün sanırım google forumu indexlemeye çalışmış ancak başaramamış , site:ozgurforum.net diye aradıgımda ilk başta
'Warning: main(index_p.php) [function.main]: failed to open stream ...'
şeklinde cıkıyor . önbellege baktıgımda şu yazmakta
''Warning: main(index_p.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ozgurfor/public_html/index.php on line 5

Warning: main(index_p.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/ozgurfor/public_html/index.php on line 5

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'index_p.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/ozgurfor/public_html/index.php on line 5''
reddawn
Üye
Üye
 
İleti: 175
Kayıt: 08.10.2005, 13:09

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti Cybernet 01.10.2006, 00:03

aladığım kadarıyla sende serchbot modülü kurulu değil. ya search botunu kur yada
kendi includes/page_header.php dosyanı aç ve içindekileri kopyalayıp page_header_p.php dosyasının içeriğini temizleyip yapıştır. ve aşağıdaki değişiklikleri uygula.

Kod: Tümünü seç
[BUL]
'overall_header' => ( empty($gen_simple_header) ) ? 'overall_header.tpl' : 'simple_header.tpl')

[BUNUNLA DEĞİŞTİR]
'overall_header' => ( empty($gen_simple_header) ) ? 'overall_header_p.tpl' : 'simple_header_p.tpl')


ikinci mesajında ise index.php deki değişiklikleri yapmışsın fakat indirdiğin dosyaları siteye koymamışsın yada hata verdiğinden dolayı kaldırmışsın ama index.php dedki değişiklikleri silmemişsin. bu hata dosyaya erişimin olmadığını yada dosyanın bulunamadığını belirtir.

index_p.php dosyasının index.php ile aynı yani senin sitene göre ana dizinde olduğuna emin ol.
ftpden girdiğinde /home/ozgurfor/public_html/ klasörünün içinde veya kisayol varsaki büyük ihtimalle vardır ftpden girdiğinde direk olarak public_html ye veya www kisayoluna tıklayıp onun içine at. tüm hataların düzelecektir.
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

İleti aksi 10.10.2006, 03:48

Öncelikle eline sağlık diyeyim, güzel bir mod hazırlamışsın ve tam anlamıyla basit görünümlü index, viewforum ve topic olanağı sunuyor, googlenin seveceği tarzdan (: ancak emin olayım istedim, ilk verdiğin linkteki pda modu için sistemimizde hangi modların kurulu olaması gerekiyor, bende saydıkların var ama nedense hata alıyorum, tam isim olarak hangi modların kurulması gerektiğini yazabilir misin?
Kullanıcı avatarı
aksi
Üye
Üye
 
İleti: 60
Kayıt: 23.05.2006, 15:47
Konum: İçel-Mersin

İleti Cybernet 13.10.2006, 18:40

ilk kurulan şök özelleştirilmiş olmasından dolayı ikinci verdiğimi kurup sonra gerekli günvcelleme kurulumlarını gerçekleştirebilirsiniz.

ikincisine kurmanız gereken modlar şunlardır:

- search engine veya searc keyword url kurun. htacces doyasına eklenen kodlardaki değişikliği ise birincide verdiğim fonsiyonu kullanın yada fonksiyonu kendinize göre uygulayın. örneğin;
Kod: Tümünü seç
RewriteRule [.]*-f([0-9]*) viewforum.php?%{QUERY_STRING}&f=$1

satırını
Kod: Tümünü seç
RewriteRule [.]*-pdaf([0-9]*) viewforum_p.php?%{QUERY_STRING}&f=$1

şeklinde uyarlayın ve kurulumda page_header.php dosyasına uyguladığınız değişimleri page_header_p.php dosyasınada uygulayın yanlız uygularken viewforum_p.php viewtopic_p.php şeklinde düzenleyin.

- viewall komutunu kurun kurulum sırasındaki tümünü gösterme fonksiyonunu ters çevirin. yani viewall == 1 fonksiyonunu viewall == NULL şeklinde değişinki tüm başlıkları ve konuları listelesin.


NOT: Yakında var olan sisteminizle nasıl kendi pda modunuzu yazacağınızı göstereceğim. bu şekilde hiç kimse sorun yaşamayacak.
Kullanıcı avatarı
Cybernet
Üye
Üye
 
İleti: 44
Kayıt: 20.01.2006, 21:31
Konum: Rize

Cvp: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti arabaci 30.03.2007, 20:28

arkadaşlar ben tüm dosyaları vs. ayarladım pda modunu açtığım da işte bu hatayı veriyor:

http://www.saraybahce.com/index_p.php (buyrun kendiniz inceleyin)

Nedeni sizce nedir? Nasıl düzelir?
arabaci
Üye
Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 10.05.2006, 18:48
Konum: İstanbul

Re: [MOD]Vbulletin PDA modülü

İleti NEFRİT 23.04.2007, 19:21

Tebrikler gayet başarılı bir mod.

Her zaman için şöyle düşünmüşümdür lofi - pda benzeri sayfalara arama örümceklerini yönlendirmek mantıksız geliyor bana neden mi ;
Dşünün ki arama örümcekleri zaten sitenize girip sitenizi indexliyorlar siz ise örümcekleri alıp basit sayfalar götürüyorsunuz tasarım zavallısı sayfalar (bu genel bir fikir buradaki kimseye demiyorum) peki şimdi google da anahtar kelimenizi yazan bir internet kullanıcısı sitenizi buluyor ama sitenin lofi yada pda bölümüne giriyor bu kişi tamamen tasarımdan yoksun çok sade soruyorum şimdi acaba o kişi siteniz hakkında ne düşünür unutmmak gereklidir ki ilk izlenimde önemlidir.

Htaccess ler hazırlıyoruz htaccess lerinde serverda belirli bir yorum yaptığını biliyoruz buda CPU fazlşa kullanımına ve sayfa açılışının salise bakımından yavaşlaması hemde ROOT içerisine (www) atılan htaccess dosyaları sitenin her bölümündeki sayfalar tarafından etkilnemkete ve htaccess ile ilgisi omayan bir sayfaya bile girildiğinde gene server htaccess i yorumlamakta.

Kısa ve Öz :
Demek istediğim örümcek zaten sitenize giriğini ve indexlediğini varsayarsak neden örümceği tasarım zavallısı sayfalara yönlendirelim ki ? Yok viewforum.php ye girmesin yok şuraya girmesin yok buraya girmesin tam tersine her yerede girsin.

Sabri kardeşimizin Basit SEO modu inanın ki google da çıkmanızda büyük yararı var. Çünki unutmayalımki google adreslere bakar viewforum.php=17 nin bir anlamı yoktur ama lofi yada pda yerine htaccess kullanmayan SEO lar kullanmak en mantıklısıdır.

not: Tamamen kendi görüşlerimdir herhangi bri yerde bilgi hatası yaptıysam buyrun nasılsa tartışmaya açık bir konu ....
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Üye
Üye
 
İleti: 287
Kayıt: 17.03.2006, 01:14
Konum: Elazığ

Sonraki

Eklenti Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron