Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

PHP, MySQL, HTML, CSS, SEO vb. ile ilgili genel konular.

Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 30.03.2007, 18:35

Merhaba arkadaşlar, öncelikle herkesin Mevlüt Kandili Mübarek olsun.

Sorunumu daha düzgün açıklıyayım..

universiteler.html (htaccess ile php kullanıyorum içinde) diye bi dosyamız var ve içinde şu kodlar var,

Kod: Tümünü seç
<form id="uni_form" name="uni_form" method="post" action="islem.php">
                  <select name="select">
                    <option selected="selected">Ege üniversitesi</option>
                    <option>9 Eylül üniversitesi</option>
                    <option>ODTÜ</option>
                  </select>
             &nbsp;&nbsp;&nbsp;<input name="Gönder" type="submit" id="gonder" value="Gönder" />
                </form>


islem.php adında bi dosyam var ve şuan içinde tüm üniversitelerin belirtildiği bir dizi var index değeri 1 den başlayan,
[syntax="php"]//Üniversiteleri diziye tabi tutuyoruz..
$uni=array(1=>"Abant Izzet Baysal","Adnan Menderes","Afyon Kocatepe","Akdeniz","Aksaray","Anadolu","Ankara","Atatürk","Balikesir","Bogaziçi","Bozok","Celal Bayar","Cumhuriyet","Çanakkale 18 Mart","Çukurova","Dicle","Dokuz Eylül","Dumlupinar","Ege","Erciyes","Firat","Galatasaray","Gazi","Gaziantep","Gaziosmanpasa","Gebze Yüksek Teknoloji","Hacettepe","Harran","Hitit","Inönü","Istanbul","Istanbul Teknik","Izmir Yüksek Teknoloji","Kafkas","Kahramanmaras Sütçü Imam","Karadeniz Teknik","Kirikkale","Kocaeli","Marmara","Mehmet Akif Ersoy","Mersin","Mimar Sinan Güzel Sanatlar","Mugla","Mustafa Kemal","Namik Kemal","Nigde","On Dokuz Mayis","Ortadogu Teknik","Osmangazi","Pamukkale","Sakarya","Selçuk","Süleyman Demirel","Trakya","Uludag","Yildiz Teknik","Yüzüncü Yil","Zonguldak Kara Elmas");
//Dizilerin Bitisi[/syntax]

şimdiii benim yapmak istediğim formdan hangi üniversitenin seçildiğini kontrol edicem, ve sonrasında sayfaya include yapıcam... yani mesela kişi Ege üniversitesini seçip Göndere bastı.. Program Ege üniversitesini seçtiğini anlıcak ve universiteler.html dosyasındaki formun altına ege.html sayfasını include edecek.. bunun hakkında baya bi araştırma yaptım ama maalesef hibçişi bulamadım.. bikaç arkadaşa sorduğumda da ohoo zor iş dediler geçtiler :( umarım ne yapmak istediğimi anlatabilmişimdir.. nolur yardım edin :(

Not: Bir script yazıyorum, gelişime açık, ilerde yönetim panelinden yönetilebilecek bir script.. onun için bu kadar uğraş veriyorum, daha sonraları başım ağrımasın diye..

yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 02:57

Sorunumu r10 da çözdüm..

belki olurda böle bi sorunu olan olursa diye cevabı koyuyorum.. belki yararlı olur birilerine..

form sayfan;
[syntax="php"]<?
//Üniversiteleri diziye tabi tutuyoruz..
$uni=array(1=>"Abant Izzet Baysal","Adnan Menderes","Afyon Kocatepe","Akdeniz","Aksaray","Anadolu","Ankara","Atatürk","Balikesir","Bogaziçi","Bozok","Celal Bayar","Cumhuriyet","Çanakkale 18 Mart","Çukurova","Dicle","Dokuz Eylül","Dumlupinar","Ege","Erciyes","Firat","Galatasaray","Gazi","Gaziantep","Gaziosmanpasa","Gebze Yüksek Teknoloji","Hacettepe","Harran","Hitit","Inönü","Istanbul","Istanbul Teknik","Izmir Yüksek Teknoloji","Kafkas","Kahramanmaras Sütçü Imam","Karadeniz Teknik","Kirikkale","Kocaeli","Marmara","Mehmet Akif Ersoy","Mersin","Mimar Sinan Güzel Sanatlar","Mugla","Mustafa Kemal","Namik Kemal","Nigde","On Dokuz Mayis","Ortadogu Teknik","Osmangazi","Pamukkale","Sakarya","Selçuk","Süleyman Demirel","Trakya","Uludag","Yildiz Teknik","Yüzüncü Yil","Zonguldak Kara Elmas");
//Dizilerin Bitisi
$sayi= count($uni);
?>
<form id="uni_form" name="uni_form" method="post" action="islem.php">
<select name="select">
<option selected="selected">Seçiniz</option>
<?
for($i=1;$i<$sayi;$i++){
echo"
<option value=\"$i\">$uni[$i]</option>
";
}
?>
</select>
<input name="Gönder" type="submit" id="gonder" value="Gönder" />
</form>[/syntax]

işlem sayfan;
[syntax="php"]<?
$DokumanKaynagi = 'c:/dosyam/';
$uniid=intval($_POST["select"]);
require_once($DokumanKaynagi . ''.$uniid.'.txt');
?> [/syntax]

$DokumanKaynagi = 'c:/dosyam/'; txt ya da html ne çekilecekse onun bulunduğu dizin. Güvenlik açısından yararlıdır. Basitçe bu şekilde yapılabilinir.


diye imiş cevabı.. belki birilerine ilham olabilir ;)

Edit:

fakat ne yazıkki böle yapınca form içinde üni seçildiğinde dizi indexine göre yani 1.html olarak çağırıyor $sayi=count($uni) kodu yüzünden..
[syntax="php"]$uni=array("abant"=>"Abant Izzet Baysal","menderes"=>"Adnan Menderes", [/syntax]
şeklşinde ege.html gibi açmasını sağlamayı denedim fakat $sayi=count($uni) yüzünden olmadı, başka önerisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ;) benim aklıma gelmedi bi türlü :shock:
cevaplarınızı bekliyorum ;)
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 03:57

intval, neden kullanıyorsun, fakat ortada universite id leri yok, id ler de sayı olacak. sen id leri normal kelime olarak tanımlamışsın, o zaman intval kullanma.

txt ten çekebileceğin gibi, veritabanından da çekebilirsin, sonuçta en sonda elinde universite değişkeni kalıyor.


Yazıyorum, bittiğinde eklerim...
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 05:26

angelside yazdı:intval, neden kullanıyorsun, fakat ortada universite id leri yok, id ler de sayı olacak. sen id leri normal kelime olarak tanımlamışsın, o zaman intval kullanma.

txt ten çekebileceğin gibi, veritabanından da çekebilirsin, sonuçta en sonda elinde universite değişkeni kalıyor.


Yazıyorum, bittiğinde eklerim...

valla inan şu mysql i bi türlü anlayamadım.. yani nasıl bi tablo oluşturabilirim, nasıl bağlantı yapabilirim, nasıl veri fln çekerim, nasıl veri update ederim hiçbi bilgim yok. bikaç makale okuyim dedim bikaç makaleyle olcak bi iş gibi gelmedi bana ve hiç o kadar zamanımda olmadı :S bu arada intval fln dedin ama ben anlamadım bu sefer :)
dedimya
[syntax="php"]$uni=array("abant"=>"Abant Izzet Baysal","menderes"=>"Adnan Menderes",[/syntax]
olarak özel index tanımlıyım dedim, yaptığımda $sayi=count($uni) yüzünden olmuyo.. valla yazarsan çok minnettar kalırım, hele bide ege.html gibi isimlerle çağırabilirse Allah senden razı olsun. valla bu sitelerde olmasa hiçbişi öğrenemicez :roll: şu phpbb den uzak kaldığımdan beride bildiğim şeyleride unutmuşum zati :(
Edit:
Eğerki mysqlde buna bağlı bi tablo oluşturup, ona bağlantı yapma kodlarını fln da ekleyebilirsen dile benden ne dilersen üstat, sayende mysql ide az çok anlıyıp üstüne gitme imkanı bulabilirim kim bilir, zaten çok ihtiyacım var görünüşe göre :roll:
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 05:43

Yanlış anlamadıysam, üniversite adı seçilecek ve ekrana seçilen üniversite ile ilgili bilgiler/yazılar gelecek. Bu şekilde bir şey yaptım, otomatik geçiş felan, az süs kullandım, CSS ve dil kodlamaları yok.


Mysql yapmadan txt ile halletim şu an, mysql'i sürüm 2 de ekleriz. Ben alışıkım 2 satır yazı ile mysql'e bağlanmayı, ama phpbb dışında işler daha karışık :D

Fonksiyon ve yöntemlerin çoğunu hazır topladım ve editledim, "şehir açılır kutuda modu"ndan bile kod var, göründüğü kadar zor değil :P

Az daha kasıp AJAX dahi yapılabilir. txt dosyalar içinde HTML etiketleri kullanabilirsin. Test için "Abant İzzet Baysal Üniversitesi" nin dosyasına farklı bilgiler girdim.

Kod: Tümünü seç
uni_test
|   index.php   ( yönlendirme )
|   universiteler.php ( tüm işlemler )
|   
+---inc
|       functions.php ( fonksiyonlar )
|       unilist.inc.php ( üniversite listesi - array )
|       
+---tools
|       uni_txt_uret.php ( tüm universite.txt leri 1 sn oluşturma )
|       
\---uni
        abant_izzet_baysal.txt
        adnan_menderes.txt
        afyon_kocatepe.txt
        akdeniz.txt
        aksaray.txt
        anadolu.txt
        ankara.txt
        ataturk.txt
        balikesir.txt
        bogazici.txt
        bozok.txt
        canakkale_18_mart.txt
        celal_bayar.txt
        cukurova.txt
        cumhuriyet.txt
        dicle.txt
        dokuz_eylul.txt
        dumlupinar.txt
        ege.txt
        erciyes.txt
        firat.txt
        galatasaray.txt
        gazi.txt
        gaziantep.txt
        gaziosmanpasa.txt
        gebze_yuksek_teknoloji.txt
        hacettepe.txt
        harran.txt
        hitit.txt
        inonu.txt
        istanbul.txt
        istanbul_teknik.txt
        izmir_yuksek_teknoloji.txt
        kafkas.txt
        kahramanmaras_sutcu_imam.txt
        karadeniz_teknik.txt
        kirikkale.txt
        kocaeli.txt
        marmara.txt
        mehmet_akif_ersoy.txt
        mersin.txt
        mimar_sinan_guzel_sanatlar.txt
        mugla.txt
        mustafa_kemal.txt
        namik_kemal.txt
        nigde.txt
        on_dokuz_mayis.txt
        ortadogu_teknik.txt
        osmangazi.txt
        pamukkale.txt
        sakarya.txt
        selcuk.txt
        suleyman_demirel.txt
        trakya.txt
        uludag.txt
        yildiz_teknik.txt
        yuzuncu_yil.txt
        zonguldak_kara_elmas.txt
Eklentiler
uni_test [1.0.0].tar.gz
(3.95 KiB) 597 defa indirildi
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 06:49

usta çoooook sağol ben istedim 1 göz sen verdin 2 göz :)
gerçekten harika bi yazım.. yanlız txt uzantıları düzgün olarak görüntülenmesi için htmle çevirdim..
şimdilik sadece 2 sorunum var, onlarda çok basit tek bi bakışta çözebileceğinden eminim ;)
sorunlarım;
1-açılır kutuda üniler gözükürken tr karakterleri düzeltmeme rağmen tr karakterler görüntülenmiyor (utf-8 kullanıyorum ve sayfaya include olduğu için normalde gözükmesi lasım :S ama görünmüyo :S)
2-http://www.ogrencilerinsitesi.com/universiteler (spam algılamayın lütfen, görmeniz lasım) adresinde denermisiniz? (sadece 1.sini yani abantı editledim şuan) yazı bittikten hemen sonra div i bitiriyo :S normalde bitittirmiyom ona göre include ları ayarlıyom fakat orda bitiriyor o sütunu :S yada çok uykulu olduğum için çözemiyom bu sorunu :S
ama şunu sölim valla yeni bişiler öğrendim bile Allah razı olsun :) Örneğin phpbb deki gibi IN_SCRIPT kullandığını gördüm, güvenliğin bi kısım sağlandığını da anlamış oldum :D sağolasın..

EDIT:

index.php yi kullanmadım, zaten içinde yönlendirme vardı bi tek..
universiteler.html dosyasında kullanıma aldım scripti.. içeriklerde php kullanabiliyorum tabi.. bakıorum bakıorum bi türlü bu sorunu nasıl çözebileceğimi kestiremedim :shock:

Bi daha Edit:

ahanda 1. sorunu çözdüm, fakat bu sefer tr karaktere göre link açıyo :D haydee şimdi bide phpbb_url_keywords e bakıp ondan mı faydalancaz yoksa TR karakter yazmıyacazmı :S saat geçmiyoki bi sorun oluşmasın :D

bi daha edit ooff sıkıldım :S

functions.php de yakaladım tr karakterleri çevirmeyi, valla harika kodlar yazıyosun :) şu utf-8 biras zorluyo beni ya hadi bakalım... neyse bu sorunuda çözmüş oolduk.. kaldı tek bi sorun, o da divlerin bitmesi :S bide onu çözdükmü yatıcam ama sanırım sen uyudun ustam :( tek başıma çözebilecemmi bakalım..
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 07:52

kodsal işlemler olarak UTF8 e pek yanaşma, phpbb3 tonlşa doısya yazmış onun için: http://www.phpwact.org/php/i18n/utf-8

işi, editörün dosya karakter seti ayarları halledeceksin ki, sadece txt dosyalar kaldı. txt dosyaları utf-8 yaparsam, uni_txt_uret.php ile baştan üretirsen yine bozulurlar.

HTML yapmana gerek, txt de çalışırlar. POST için güvenlik yeterli değildir, çünkü ek hiçbir güvenlik yazmadım, filtre yazmadım, ama pek gerek yok, sonuçta veri yazılmıyor.


sana canversoft'un eski motorunu versem kullanabilir misin, phpbb den söktüm tema motoru, XS li :P bildiğin phpBB, ama SQL yok.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 08:06

angelside yazdı:kodsal işlemler olarak UTF8 e pek yanaşma, phpbb3 tonlşa doısya yazmış onun için: http://www.phpwact.org/php/i18n/utf-8

işi, editörün dosya karakter seti ayarları halledeceksin ki, sadece txt dosyalar kaldı. txt dosyaları utf-8 yaparsam, uni_txt_uret.php ile baştan üretirsen yine bozulurlar.

HTML yapmana gerek, txt de çalışırlar. POST için güvenlik yeterli değildir, çünkü ek hiçbir güvenlik yazmadım, filtre yazmadım, ama pek gerek yok, sonuçta veri yazılmıyor.


sana canversoft'un eski motorunu versem kullanabilir misin, phpbb den söktüm tema motoru, XS li :P bildiğin phpBB, ama SQL yok.

valla utf-8 i tema yüzünden kullanmak zorundayım :( en baştan kodlamaya kalkarsam çok uzun zamanımı alıcak ki zamanımı almasın diye hazır tema seçtim zati.. html olmasını ben kendim yaptım daha ii anlayabilmek için vede görünümünde kolaylıklar sağlamak için..

tema motorunu valla bi görsem aslında ii olur ama yapabilirmiyim bilmemki :? şuan kendim için yapmaya çalışıyorum bi tane, her geçen gün iiye gidio fakat hala tam hazır değil. ama şu 2. sorunumu rahat rahat çözebileceksem süper olur, niye div i bitiriyosa :S include ediyo üni sayfasını ama divler gelmiyo :S en azından ona bi çözüm bulsak (tema motorundan anlamazsam) o da yeter..
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 08:07

Tüm dosyaları yeni baştan at, edit yaparken notepad++ kullan.

0.0.1 -> 0.0.2 oldu
Eklentiler
uni_test [0.0.2].tar.gz
0.0.2
(4.52 KiB) 628 defa indirildi
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 08:20

angelside yazdı:Tüm dosyaları yeni baştan at, edit yaparken notepad++ kullan.

0.0.1 -> 0.0.2 oldu

aha vallaha da düzeldi billaha da düzeldi :+1: :lol:

<?php } ?> sadece bu kod he :S vay beee dhaa neler görecez :)
yanlız anlamadığım niye "}" ben daha öncesinde "{" açılmış olduğunu görmedim halen de görmüyom :S php işlevlerini mi sonlandırdı şimdi bu naptı :shock:

bide ustam o tema motorunu gönderebilirmisin bana? az önce inceledim de şuanki tema motorum çok berbatmış :D geliştir allah geliştir de şuan için daha çok amatörüm galiba bunun için :S belki senin tema motoru yardımcı olabilir bişiler kapmama :) bu arada hatırladığım kadarıyla xs li olunca acaip bi include yapılıp herşey kullanılabiliyodu :) onun içinde bütün xs i incelemem lasım hehalde.. neyse yakında forumda kurucam zati tekrar, beraber incelemiş olurum artık..

bu arada unilist.inc.php de yazdığın arraydaki tr karakterleri çevirmede direk I lar İ leri görmüyo, bunların karşılıklarını görüyo mesela ı için ı nın karşılığnı yazmak gerekiyomuş (buraya yazdım ama göstermiyo, yine ı çıkıyo :)) yazmak gerekiyomuş.. tabi bu da utf-8 yüzünden oluyo ama napalım öğreniyoz :)

Düzenleme:
üstat sürüm yükseltmeye gerek yoktu, ilk verdiğin işe yaradı <?php } ?> şu işte.. 0.0.2 dekini yapsak bi fark yaparmı :S
En son yaso19 tarafından, 01.04.2007, 08:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 08:26

divler ve </body> gidiyordu, önceden tasarımdan haberim olmadğı için exit koymuştum. 0.0.2 sürümün de hiçbir yerinde o sorun yok.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti

Matmazella
01.04.2007, 08:29

0.0.2 yi yap, 2 yerde var o devamının çıkmaması, hata kodunda da vardı.

1 yerde exit ile çıkıyordum, 1 yerde de else ekledim, senin sonda gördüğün "<?php } ?>" şeysini ben açtım yukarlarda, "else {" diye, açmadan kapama olmaz
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa include etme.. lütfen yardım edin :(

İleti yaso19 01.04.2007, 08:38

he evet evet şimdi gördüm pardon, yaptım bunları sorun kalmadı sonunda Allah senden razı olsun, valla bunu unutmıyacam hatta link verecem canvere :) bu arada otomatik modda hata var kilitle dedi :S yada senmi yaptın bilmiyom.. her neyse, aslında daha sorunlarım bitmedi ama şu bi açığa kavuşsun.
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Re: Formdan veriyi çekip Dizi ile kıyaslama; eşitse sayfa includ

İleti yaso19 28.04.2007, 03:09

yine ben yine ben bıkmıcam :P

uni_test 0.0.2 de angelside ın yaptıklarına ek olarak, her çağrılan üni sayfasında en altta "Kaynak: üniversitenin linki" yapmak istiyorum.. bu konuda bana yardımcı olurmusunuz?

unilist.inc.php dosyasında yeni bi array tanımladım fakat $list içinde..

Kod: Tümünü seç
$list['uni_link'] = array(
   'http://www.ibu.edu.tr',
   'http://www.adu.edu.tr',
   'http://www.aku.edu.tr',
   'http://www.akdeniz.edu.tr',
   'http://www.aksaray.edu.tr',
   'http://www.anadolu.edu.tr',
   'http://www.ankara.edu.tr',
   'http://www.atauni.edu.tr',
   'http://www.balikesir.edu.tr',
   'http://www.boun.edu.tr',
   'http://www.bozok.edu.tr',
   'http://www.bayar.edu.tr',
   'http://www.cumhuriyet.edu.tr',
   'http://www.comu.edu.tr',
   'http://www.cu.edu.tr',
   'http://www.dicle.edu.tr',
   'http://www.deu.edu.tr',
   'http://www.dumlupinar.edu.tr',
   'http://www.ege.edu.tr',
   'http://www.erciyes.edu.tr',
   'http://www.firat.edu.tr',
   'http://www.gsu.edu.tr',
   'http://www.gazi.edu.tr',
   'http://www.gantep.edu.tr',
   'http://www.gop.edu.tr',
   'http://www.gyte.edu.tr',
   'http://www.hacettepe.edu.tr',
   'http://www.harran.edu.tr',
   'http://www.hitit.edu.tr',
   'http://www.inonu.edu.tr',
   'http://www.istanbul.edu.tr',
   'http://www.itu.edu.tr',
   'http://www.iyte.edu.tr',
   'http://www.kafkas.edu.tr',
   'http://www.ksu.edu.tr',
   'http://www.ktu.edu.tr',
   'http://www.kku.edu.tr',
   'http://www.kou.edu.tr',
   'http://www.marmara.edu.tr',
   'http://www.mehmetakif.edu.tr',
   'http://www.mersin.edu.tr',
   'http://www.msu.edu.tr',
   'http://www.mu.edu.tr',
   'http://www.mku.edu.tr',
   'http://nku.trakya.edu.tr',
   'http://www.nigde.edu.tr',
   'http://www.omu.edu.tr',
   'http://www.metu.edu.tr',
   'http://www.ogu.edu.tr',
   'http://www.pamukkale.edu.tr',
   'http://www.sau.edu.tr',
   'http://www.selcuk.edu.tr',
   'http://www.sdu.edu.tr',
   'http://www.trakya.edu.tr',
   'http://www.uludag.edu.tr',
   'http://www.yildiz.edu.tr',
   'http://www.yyu.edu.tr',
   'http://www.karaelmas.edu.tr',
);

olarak.. işin fonksiyon tarafına gelince takıldım.. yardım edermisiniz?

yapılcak şey belli.. kullanıcı abant üni sini seçti diyelimki.. en son yazılar bittikten sonra


yazıcak... bu basittir herhalde :?
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir


Internet Teknolojileri



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron