MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

PHP, MySQL, HTML, CSS, SEO vb. ile ilgili genel konular.

MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti

Matmazella
29.10.2005, 12:43

Kaynak: http://doc.mkportal.gen.tr/upload/mkpor ... /phpbb.htm


MKPortal'ı birkaç adımda kurma:


1. The installation package (zip file) contains the "upload" folder. You should transfer the content of "upload" folder on your webspace (for example http://www.yoursite.com/) according to this scheme:

/forum (or any other name of the folder containing the board installed)
/mkportal (containing the content of "upload" folder)
/index.php (included in mkportal package)

You should obtain this structure (it's the only structure to make mkportal work correctly) :

http://www.yoursite.com/forum
http://www.yoursite.com/mkportal
http://www.yoursite.com/index.php (mkportal main index)

If you have the board index on your website root you should move it in a subfolder (as shown in the example above).


2. Now you can start installation typing the url:
http://www.yoursite.com/mkportal/mk_install.php

Just follow instructions and it's done


3. Give the writing permissions (chmod 777) to the following files and directories and to their content:

mkportal/conf_mk.php
mkportal/cache
mkportal/blog
mkportal/blog/images
mkportal/templates/*
mkportal/lang/*
mkportal/modules/downloads/file
mkportal/modules/gallery/album
mkportal/modules/reviews/images


4. Remove the file mk_install.php file from server


5. forum dosyası olan "login.php" dosyasını açın

Aşağıdaki diziyi bulun:

Kod: Tümünü seç
redirect(append_sid($url, true));


Dikkat! bu dizi login.php içersinde 3 defa tekrarlanmaktadır. 3'ünüde tek tek bulup aşağıdaki satırlarla değiştirmelisiniz.

Kod: Tümünü seç
if ($url == "portalhome") {
Header("Location: ../");
exit;
} else {
redirect(append_sid($url, true));
}


Kurulum Tamamlandı. Artık bir portalınız var.
---------------------------------------------------------------------------

Eğer forumunuzun MKPortal içersinde görüntülenmesini istiyorsanız aşağıdaki adımları yapın :

* Mkportal Portal Kontrol Panelinde -> genel ayarlar kısmındaki "forumu portal içersinde göster" kısmını işaretleyin.

ve aşağıdaki 2 dosyayı (forum klasörünüzün içinde )değiştirin. (dosyalarda değişiklik yapmadan yedeklerini alın):

* includes/page_tail.php
* includes/template.php
* includes/page_header.php
* templates/xxxx/overall_header.tpl


forum dosyalarından " includes/page_header.php" dosyasını açın


Aşağıdaki diziyi bulun (around 460):

Kod: Tümünü seç
$template->assign_block_vars('switch_enable_pm_popup', array());


Aşağıdaki ile değiştirin:

Kod: Tümünü seç
//$template->assign_block_vars('switch_enable_pm_popup', array());


forum dosyalarından " includes/page_tail.php " dosyasını açın

Aşağıdaki diziyi bulun (around 48):

Kod: Tümünü seç
$db->sql_close();


Altına aşağıdaki kodu ekleyin :

Kod: Tümünü seç
//added from mkportal
   global $Checkmkout, $ForumOut;
   define ( 'IN_MKP', 1 );
   $MK_PATH = "../";
   require $MK_PATH."mkportal/conf_mk.php";
   if($FORUM_VIEW == 1 && !$Checkmkout) {
      require_once $MK_PATH."mkportal/include/boardmod/php_out.php";
      mkportal_board_out();
   }
   if($FORUM_VIEW == 1 && $Checkmkout) {
      echo $ForumOut;
   }
//end added


forum dosyalarından " includes/template.php " dosyasını açın

Aşağıdaki diziyi bulun (around 127):

Kod: Tümünü seç
eval($this->compiled_code[$handle]);


Kod: Tümünü seç
// modificato da mkportal
global $ForumOut, $Checkmkout;

if ($handle == "smiliesbody" || $handle == "reviewbody") {
$Checkmkout = 1;
}
$MK_PATH = "./";
if (defined('IN_ADMIN')) {
$MK_PATH = "../";
}
require $MK_PATH."../mkportal/conf_mk.php";



if ( !defined('IN_ADMIN') && $FORUM_VIEW == 1) {
ob_start();
eval($this->compiled_code[$handle]);
$ForumOut .= ob_get_contents();
      ob_end_clean();
} else  {
    eval($this->compiled_code[$handle]);

}

// fine modificato



isteğe bağlı olarak : bu değişiklik kullandığınız görünüm temasına bağlı olan header kısmını kaldırmak içindir.

forum dosyalarından " templates/subSilver/overall_header.tpl " dosyasını açın

Aşağıdaki kodu tamamen silin :

Kod: Tümünü seç
<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
         <tr>
            <td><a href="{U_INDEX}"><img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif" border="0" alt="{L_INDEX}" vspace="1" /></a></td>
            <td align="center" width="100%" valign="middle"><span class="maintitle">{SITENAME}</span><br /><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}<br />&nbsp; </span>
            <table cellspacing="0" cellpadding="2" border="0">
               <tr>
                  <td align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_FAQ}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_FAQ}" hspace="3" />{L_FAQ}</a></span><span class="mainmenu">&nbsp; &nbsp;<a href="{U_SEARCH}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_SEARCH}" hspace="3" />{L_SEARCH}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_MEMBERLIST}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_MEMBERLIST}" hspace="3" />{L_MEMBERLIST}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_GROUP_CP}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_groups.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_USERGROUPS}" hspace="3" />{L_USERGROUPS}</a>&nbsp;
                     <!-- BEGIN switch_user_logged_out -->
                  &nbsp;<a href="{U_REGISTER}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_REGISTER}" hspace="3" />{L_REGISTER}</a></span>&nbsp;
                     <!-- END switch_user_logged_out -->
                  </td>
               </tr>
               <tr>
                  <td height="25" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&nbsp;</span></td>
               </tr>
            </table></td>
         </tr>
      </table>

Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti ScorLeX 19.11.2005, 21:12

MK Portal'a Güvensem Hiç Tereddütsüz Kurarım Ama Hiç Güvenemiyorum..
Kullanıcı avatarı
ScorLeX
Üye
Üye
 
İleti: 14
Kayıt: 19.11.2005, 17:00

İleti Napster 20.11.2005, 21:53

Ben şimdi phpbb plus kurucam.Sizce onun kendi portalımı kalsın yoksa mk-portal mı kurıyım?
Kullanıcı avatarı
Napster
Üye
Üye
 
İleti: 537
Kayıt: 15.11.2005, 18:55
Konum: İstanbul

elbette plus kur ben 1 gün önce mk portal kurdum.çok pişmanı

İleti Misafir 25.11.2005, 18:41

elbette plus kur ben 1 gün önce mk portal kurdum.çok pişmanım harcadığım zamana.ilk kurduğumda iyiydi ama daha sonra hatalar gelmeye başladı.sonrada hiç açılmadı.db gitti. bence plus kur yeter sana o.
Misafir
 

Cvp: elbette plus kur ben 1 gün önce mk portal kurdum.çok pi

İleti Napster 25.11.2005, 20:29

modifiyeci_81 yazdı:elbette plus kur ben 1 gün önce mk portal kurdum.çok pişmanım harcadığım zamana.ilk kurduğumda iyiydi ama daha sonra hatalar gelmeye başladı.sonrada hiç açılmadı.db gitti. bence plus kur yeter sana o.


Ok.Bende zaten sonradan kararımı değiştim.Sadece plus kurıyım dedim.
Kullanıcı avatarı
Napster
Üye
Üye
 
İleti: 537
Kayıt: 15.11.2005, 18:55
Konum: İstanbul

İleti MaDBoY 11.03.2006, 11:01

ya şimdi mkportalı kurmak için şölemi olması lazım

mesela benim site

www.genccep.com diince ana dizinde forum onu bi klasör demi yapmamız lazım ? ?

www.genccep.com/forum böle olcak

www.genccep.com/mkportal olcak

www.genccep.com/ index.php mi olması zorunlu ben forum klasörü oluşturmadan yapamaz mıyım :(::((
MaDBoY
Üye
Üye
 
İleti: 186
Kayıt: 03.03.2006, 16:29

İleti Vinsanity 11.03.2006, 12:31

burada anlatıldığı kadarıyla /forum lasöründe forum /mkportal klasöründe mkportalın dosyaları ve ana dizinde mkportalın index.php si olması gerekiyormuş. Hiç kullanmadığım için sadece yukardaki yazıya bakarak yazdım bunu. Sanırım forum klasörü oluşturmadan olmaz.
Kullanıcı avatarı
Vinsanity
Üye
Üye
 
İleti: 732
Kayıt: 05.10.2005, 21:00
Konum: Ankara

İleti MaDBoY 17.03.2006, 00:04

ewet aynen forum değilde baska bi isimde verebiliriz ama config... gibi bi dosyasından belirtmemiz lazımmış güzel bişii ;);;) :D
MaDBoY
Üye
Üye
 
İleti: 186
Kayıt: 03.03.2006, 16:29

Cvp: MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti ali_kayhan13 17.03.2006, 20:22

mk portal kullanıyorum ben ve "şimdilik" mutluyum ama kötü tecrübeler yaşayanlar da var anladığım kadarıyla...
ali_kayhan13
Üye
Üye
 
İleti: 2
Kayıt: 03.03.2006, 14:55

Cvp: MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti dj_devil35 18.04.2006, 17:53

Resim
mk portal kurulumu yaparken forum path diye seçenek var oraya ne yazmam gerekiyo??
Yardımçı olursanız sevinirim..
En son dj_devil35 tarafından, 11.05.2006, 11:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
dj_devil35
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 03.03.2006, 15:44
Konum: İzmir

Cvp: MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti whickedsick 19.04.2006, 17:30

Mk portalı kurdum ve localhosttan forum çalıştırıyorum. Şimdi localhost/forum dersem forum sayfam açılıyor. localhost/index.php dersem portal açılıyor ve ordan foruma geçebiliyorum. Ancak forumdan "anasayfa" gibi bir butona tıklatarak tekrar nasıl portala dönebilirim. Yani ben portaldan foruma geçince ordan tek tıklamayla tekrar portala dönemiyorum :D Bunu nasıl yapacağım?
whickedsick
Üye
Üye
 
İleti: 56
Kayıt: 16.04.2006, 22:54

İleti Vinsanity 19.04.2006, 17:32

tema dosyaları içindeki overall_header.tpl yi aç orada yardım üye listesi gibi linklerin yanına ona benzer bir şekilde link ekleyeibilirsin.
Kullanıcı avatarı
Vinsanity
Üye
Üye
 
İleti: 732
Kayıt: 05.10.2005, 21:00
Konum: Ankara

İleti whickedsick 19.04.2006, 19:03

Bu sorunumu hallettim çok teşekkür ederim ilginize.
Şimdi asıl komik olan şu ki. Sitemi açtığımda sağda ve solda bloklar, ortada da bir giriş sayfası var. Foruma tıklayınca bloklar ortadan kalkıyor anasayfa'ya tıklayınca bloklar geliyor. Herşey güzel. Ama "kullanıcı menüsü" isimli bloktan üye girişi yaparsam kabul etmiyor. Forumun içinden üye girişi yaparsam kabul ediyor. Bu sorunu nasıl aşacağım. Valla bu sorunu halledemezsem portal filan kullanamam. Çok abzürd bir durum. Gerçi ben localhost'ta forum kurdum ama farkeder mi bilmiyorum.. Yardımcı olursanız çok sevineceğim.
whickedsick
Üye
Üye
 
İleti: 56
Kayıt: 16.04.2006, 22:54

İleti umit06umit 17.06.2006, 08:51

boşuna ugrasıp kurup zamanınızı harcamayın mk portalı
3 saat ugrastım sürekli sorunlarla boğustum

görünüşüne alddanmayın kullanıssız bir tema
umit06umit
Üye
Üye
 
İleti: 100
Kayıt: 03.02.2006, 20:38

İleti Simuzer 17.06.2006, 08:56

Yanlış kurmuşsundur.

Hiç bir şekilde hata vermemektedir.
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

Cvp: MKPortal'ı phpBB Forum ile Yükleme

İleti ramses 03.08.2006, 18:39

Mk portal + phpbb 2.0.21 birlikte kullanıldığında mk portal giriş yaptığında hata veeriyo sayfa bulunamadı diyo bir çaresi var mı ...
ramses
Üye
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 29.04.2006, 14:34
Konum: İstanbul


Internet Teknolojileri



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron