Extreme Styles Hakkında Bir Soru

"eXtreme Styles" gelişmiş stil modu ile ilgili konular.

Extreme Styles Hakkında Bir Soru

İleti moonlight 11.09.2006, 15:33

Extreme Styles temaları cache sistemiyle çalıştırarak sitenin daha hızlı açılmasını saglıyoruz. Bu yöntem bir tek exploreda işe yarıyor.
Cache sistemiyle servera yük bindirip işlemcinin kasmasına neden olur mu?
Kullanıcı avatarı
moonlight
Üye
Üye
 
İleti: 160
Kayıt: 25.07.2006, 18:15
Konum: İstanbul

İleti Sergeant Orion 11.09.2006, 16:13

her gece 00 da cache dosyalarını sil..
Hail to the doat, baby!
Kullanıcı avatarı
Sergeant Orion
Üye
Üye
 
İleti: 588
Kayıt: 26.11.2005, 20:44
Konum: İstanbul

İleti akşamsabah 11.09.2006, 20:44

her gece yapmasına gerek yok aslında hiç yapmasına gerek yok ama bazen hata veriyor o zaman cache i silmek gerekiyor
akşamsabah
Üye
Üye
 
İleti: 143
Kayıt: 06.02.2006, 13:50
Konum: İstanbul

İleti Sergeant Orion 11.09.2006, 21:10

benim yazdığım, fazla alan kaplamaması için bir öneriydi..
Hail to the doat, baby!
Kullanıcı avatarı
Sergeant Orion
Üye
Üye
 
İleti: 588
Kayıt: 26.11.2005, 20:44
Konum: İstanbul

Cvp: Extreme Styles Hakkında Bir Soru

İleti

Matmazella
12.09.2006, 07:00

moonlight yazdı:Extreme Styles temaları cache sistemiyle çalıştırarak sitenin daha hızlı açılmasını saglıyoruz. Bu yöntem bir tek exploreda işe yarıyor.
Cache sistemiyle servera yük bindirip işlemcinin kasmasına neden olur mu?


hiçbir şey olmaz, sadece explorer de işe yaradğoı fikrine nasıl kapıldın ki?
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti sabri ünal 12.09.2006, 12:07

tema yapısı html ve php kodlarını ayırmak için templateler kullanılıyor, bunların kullanılmadan önce derlenmesi gerekiyor, xs ile bu işlemi bir defa yapıyorsunuz ve cache klasöründe bir php dosyası olarak tutuyorsunuz, normalde ise sayfa her çağırıldığında yeniden derleniyor, bu da bir hız kaybına neden oluyor...

cache sistemi böyle çalışıyor, bitti
Mutluyum, biraz komedi takılıyorum! sakın kızmayın yakında geçer, sebebini ben de bilmiyorum! yeni bir aşk da bulmuş değilim!
Kullanıcı avatarı
sabri ünal
Üye
Üye
 
İleti: 1325
Kayıt: 27.10.2005, 15:49
Konum: İstanbul

İleti moonlight 12.09.2006, 13:33

Hepinize teşekkürler arkadaşlar aydınlanmış oldum..
Kullanıcı avatarı
moonlight
Üye
Üye
 
İleti: 160
Kayıt: 25.07.2006, 18:15
Konum: İstanbul

Cvp: Extreme Styles Hakkında Bir Soru

İleti ozvey 01.03.2007, 00:03

angelside yazdı:
moonlight yazdı:Extreme Styles temaları cache sistemiyle çalıştırarak sitenin daha hızlı açılmasını saglıyoruz. Bu yöntem bir tek exploreda işe yarıyor.
Cache sistemiyle servera yük bindirip işlemcinin kasmasına neden olur mu?


hiçbir şey olmaz, sadece explorer de işe yaradğoı fikrine nasıl kapıldın ki?


Forumumda tr karakterlerle ilgili bi problemim var 2-3 gundur. ( site adresi [url]forum.gruptan.com[/url] )cache klasorunden kaynaklandigini zannediyorum. sadece databaseden gelen verilerde problem oluyor. BU problem de herzaman olmuyor. DB deki datalar kesinlikle saglam. fakat mesela biraz once cache klasorunu bosalttim. Bosalttiktan sonra sadece db den cekilen tr karakterlerde problem olustu. Dun gece de tr karakterlerde bozulma olmustu. Forumda bahsedilen herseyi yaptim fakat duzeltemedim. (htaccess dahil, dil encoding ayarlamalarina kadar, db deki dil ayarlarina kkadar her yeri kontrol ettim ve sorunu cozemedim, ve tr encoding ile ilgili hersey normal ve dogru gorunuyor.) index_body.tpl ye elle direk metin yaziyorum upload ediyorum sitede gorunmuyor.Cilgina cevirdi dun gece. Sonra cache klasoruyle alakali olabilecegini dusundum fakat calisma mantigini tam bilemedigim icin bugune biraktim sorunu cozme isini. Sabah kalktigimda sorun duzelmisti. Fakat gun icinde tekrar ayni sorunu yapmaya baslamis. (uyelerden gelen mailler vardi cunku, sonra tekrar mail atanlar olmus tekrar baktim duzelttigin icin sagol diye. Halbuki ben biseylere dokunmadim.) Neyse aksam geldim baktim hersey duzgun. Cache ile ilgili bilgi edinmek icin forumda arastirma yaparken cache klasorunu bosaltmak gerektigini okudum ve bosalttim. Fakat bosaltinca da tr karakterlerde sorun olustu. simdi bi oyle bi boyle sorun cikartiyor. BU sekılde tr karakterler bozukken foruma mesaj yazinca da mesaj icinde tr karakter kullanmazsam sorun olmuyor. Fakat icinde tr karakter olan mesaj yazinca su hata mesajini veriyor:

Kod: Tümünü seç
Could not insert new word matches

DEBUG MODE

SQL Error : 1267 Illegal mix of collations (latin5_bin,IMPLICIT) and (latin1_swedish_ci,COERCIBLE) for operation ' IN '

INSERT INTO gfpma_search_wordmatch (post_id, word_id, title_match) SELECT 64737, word_id, 0 FROM gfpma_search_wordlist WHERE word_text IN ('ıııııı')

Line : 251
File : functions_search.php


bu hatayi veriyor ama mesaji da ekliyor foruma, kontrol ettigimde.

db deki tablolar asagidaki resimde. Yani problemsiz.

Resim

simdi isin garip tarafi bu karakter sorununu cozmek icin elimden gelen herseyi yaptim ve isin icinden cikamiyorum. Bu konuda tecrube sahibi olanlar varmidir? Bunu neden yapabilir acaba...
ozvey
Üye
Üye
 
İleti: 9
Kayıt: 12.02.2007, 20:27


eXtreme Styles



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron