Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

Tema geliştirme bölümü.

Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

İleti Holy 14.01.2007, 22:20

Beyler forumuma arkaplan resmi koymak istiyorum nası yapabilirim ?
Holy
Üye
Üye
 
İleti: 53
Kayıt: 28.01.2006, 18:37

Cvp: Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

İleti Simuzer 14.01.2007, 23:23

:file: templates/subSilver/overall_header.tpl dosyasında,

<BODY

kısmına background="resim.jpg" etiketini ekle..

mesela;

<BODY>

ise

<BODY background="images/resim.gif">

gibi...
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

İleti onurnet 19.01.2007, 22:49

Yönetim Paneli'ndeki Tema Yönetim kısmında bir arkaplan resmi yazan yer var. Ordan yapamaz mıyız?
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

İleti Simuzer 19.01.2007, 22:57

Ben pek orayı kullanmıyorum.. Belki de yapılabiliyordur. İncelemek lazım.
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

İleti onurnet 20.01.2007, 14:23

Senin dediğini denedim ama olmadı hata mı var acaba bir yerlerde..

Kod: Tümünü seç
</head>
<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>


Bir düzenler misin acaba?
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

Cvp: Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

İleti exUBert 20.01.2007, 19:26

gerçi yukarda cevabı verilmiş ama

Kod: Tümünü seç
</head>
<body background="images/resim.gif" bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>
exUBert
Üye
Üye
 
İleti: 171
Kayıt: 24.07.2006, 15:57

İleti onurnet 20.01.2007, 22:02

Bu şekilde denemiştim olmamıştı ama tekrar deniyorum. Hemen dönerim :)

Aynen yaptım ama olmadı.. :( Yani oldu da en arkada oldu, forum tamamen üzerini kaplıyor anca ikişer milim görünüyor arkada..
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

İleti SaNaL_CiHaD 20.01.2007, 22:21

işte o zaman da forumun body.tpL Leirnden forum genisLigi ve boyu ayarlarıyLa oynaıp forumu daha ufak haLe getirmeLisin...
KeLebeğin Ömrüne BedeL Bi GeLeceğin Getirecek Hediyesi Nedir ki BiLemedim..!
SaNaL_CiHaD
Üye
Üye
 
İleti: 50
Kayıt: 16.09.2006, 13:20
Konum: İstanbul

İleti onurnet 20.01.2007, 22:36

Aslında istediğim Mesajların gönderildiği yerde ve diğer alanlarda bu resmin gözükmesiydi ama sanırım tek tek girmek lazım hepsinin kodlarına. Neyse teşekkürler yine de :)
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

İleti exUBert 21.01.2007, 01:27

baştan söleseydin ona göre yardımcı olurduk

o zaman o <body değerinden sonraki <table değerini bul

ondan sonra background="images/resim.gif" i ekle

mesela bunun gibi
<table background="images/resim.gif" class="bodyline" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
exUBert
Üye
Üye
 
İleti: 171
Kayıt: 24.07.2006, 15:57

İleti onurnet 21.01.2007, 12:59

Kod: Tümünü seç
<body bgcolor="{T_BODY_BGCOLOR}" text="{T_BODY_TEXT}" link="{T_BODY_LINK}" vlink="{T_BODY_VLINK}">

<a name="top"></a>

<table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="10" border="0" align="center">
   <tr>
      <td class="bodyline"><table width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0">
         <tr>


İki table'dan sonra da denedim ama olmuyor bir değişiklik.
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

İleti exUBert 21.01.2007, 13:27

senin temanda bikaç tane table değeri var sanırım onlarda üst üste geliyor ve resim gözükmüyor

tpl dosyanı koyarsan bakabiliriz
exUBert
Üye
Üye
 
İleti: 171
Kayıt: 24.07.2006, 15:57

İleti onurnet 21.01.2007, 18:46

Standart subsilver teması ve dosyaları. Hani TPL'yi istiyorsun overall header'ımı ?
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

Cvp: Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

İleti exUBert 21.01.2007, 19:01

en iyisi biz oluşturalım table ları hem öbürleri bozulmamış olur


Kod: Tümünü seç
---aç--------

overall_header.tpl

-----bul---------------

      <br />

----öncesine ekle-----

      <table background="images/resim.gif" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" align="center">
      <tr>
      <td>

-------aç----

overall_footer.tpl

---bul---

      </td>
   </tr>
</table>

----öncesine ekle--

      </td>
      </tr>
      </table>
exUBert
Üye
Üye
 
İleti: 171
Kayıt: 24.07.2006, 15:57

İleti Simuzer 21.01.2007, 20:13

Bunun, Body'ye uygulanmış halinden farkı ne ? Gene gözükmez... Tablolar aralarındaki boşluklarda sokak lambası gibi göze çarpar...

Ne yazık ki, düzenleyecek olan kişinin az çok HTML bilmesi gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

İleti onurnet 21.01.2007, 22:20

HTML biliyorum da, bir sürü tablo var o yüzden olmayacağının farkındayım :) Her neyse teşekkürler yine de...
onurnet
Üye
Üye
 
İleti: 37
Kayıt: 20.12.2005, 19:28

Re: Foruma ArkaPlan Resmi Nasıl Koyabilirim ?

İleti by-keskin 08.05.2007, 17:40

Arkadaşlar temanızın css
dosyası aktif ise aşağıdaki kodları kullanarak foruma arkaplan ekleyebilirsiniz...


Kod: Tümünü seç
#
#-----[ AÇ ]-----
#

templates/senin_tema/subSilver.css

#
#-----[ BUL ]-----
#
 
/* General page style. The scroll bar colours only visible in IE5.5+ */
body {
   background-color: #E5E5E5;

#
#-----[ SONRASINA EKLE ]-----
#

background-image: url(images/arkaplan.gif);


Demo olarak benim siteme bakabilirsiniz...
www.aydintuning.org
by-keskin
Üye
Üye
 
İleti: 15
Kayıt: 15.01.2007, 16:28


Tema Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron