Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

Tema geliştirme bölümü.

Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti Emexci 18.03.2006, 12:36

[color=purple]Bu kücük eklenti sayesinde logonuzun üzerine gelindiginde oynayacak bazen dans ettigini sanacaksiniz

AC
Kod: Tümünü seç
overall_header.tpl


bul
Kod: Tümünü seç
<!-- BEGIN switch_enable_pm_popup -->


Bir Üste Ekle
[syntax="javascript"]<style>
.shakeimage{
position:relative
}
</style>
<script language="JavaScript1.2">

/*
Shake image script (onMouseover)-
© Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, usage terms, and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com
*/

//configure shake degree (where larger # equals greater shake)
var rector=3

///////DONE EDITTING///////////
var stopit=0
var a=1

function init(which){
stopit=0
shake=which
shake.style.left=0
shake.style.top=0
}

function rattleimage(){
if ((!document.all&&!document.getElementById)||stopit==1)
return
if (a==1){
shake.style.top=parseInt(shake.style.top)+rector
}
else if (a==2){
shake.style.left=parseInt(shake.style.left)+rector
}
else if (a==3){
shake.style.top=parseInt(shake.style.top)-rector
}
else{
shake.style.left=parseInt(shake.style.left)-rector
}
if (a<4)
a++
else
a=1
setTimeout("rattleimage()",50)
}

function stoprattle(which){
stopit=1
which.style.left=0
which.style.top=0
}

</script>[/syntax]

bul
Kod: Tümünü seç

sitenizin logo adresini bulun ve : örnek olarak veriyorum

<a href="{U_INDEX}"><img src="templates/subSilver/images/logo_emexci.gif" alt="{L_INDEX}" width="300" height="100" border="0">

"0" olan yerin arkasina ekliyoruz

class="shakeimage" onMouseover="init(this);rattleimage()" onMouseout="stoprattle(this);top.focus()" onClick="top.focus()"



yani Sonuc:
Kod: Tümünü seç
<a href="{U_INDEX}"><img src="templates/subSilver/images/logo_emexci.gif" alt="{L_INDEX}" width="300" height="100" border="0" class="shakeimage" onMouseover="init(this);rattleimage()" onMouseout="stoprattle(this);top.focus()" onClick="top.focus()">


KAYDET ve TADINI CIKART ;)
En son Emexci tarafından, 21.05.2006, 11:42 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Emexci
Üye
Üye
 
İleti: 833
Kayıt: 28.11.2005, 01:07

İleti MatrixNeo 18.03.2006, 12:46

saol emexci
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti FeRRaRi_TeAm 19.03.2006, 17:27

güzel oldu eline sağlık
FeRRaRi_TeAm
Üye
Üye
 
İleti: 35
Kayıt: 08.03.2006, 12:30

İleti Emexci 21.05.2006, 11:44

Güncel ve Temiz

kodlari text editorunu acip ekleyin, .html olarak kaydedin imaj adresi bile vermeyin o sekilde gene calisir, biraz html bilgisi gerek onun icin konu altinda gereksiz mesajlar atmayalim.
Kullanıcı avatarı
Emexci
Üye
Üye
 
İleti: 833
Kayıt: 28.11.2005, 01:07

İleti GMabed 21.05.2006, 15:03

emexci usta bu sitenin hızına bi etki eder mi ???
Kullanıcı avatarı
GMabed
Üye
Üye
 
İleti: 141
Kayıt: 02.04.2006, 14:51
Konum: Kocaeli

İleti muri 21.05.2006, 22:56

GMabed yazdı:emexci usta bu sitenin hızına bi etki eder mi ???



hiç sanmıyorum etmez
Kullanıcı avatarı
muri
Üye
Üye
 
İleti: 136
Kayıt: 17.01.2006, 00:09
Konum: İstanbul

İleti murtaza 27.05.2006, 11:44

bu cok güzel calisti
ama benim bunun daha basit seysinme ihtiyacim var

ÖRNEK : mouse logonun üzerine gidince 2-3 mm asagi yada yukari kaysin istiyorum
bu cok hareketli dans ediyoda sevmedim

yani mouse üzerine gidince azcik yukari ciksin logo
mouseyi cekince eski halini alsin

böyle bisi varmi?

Sevgiyle
Ögretmenim canim benim , canim benim...
Seni ben pek cok , pek cok severim.
Sen bir anaaaa , sen bir baabaaaaaa
Kalani neyyydiii yaaa unuttum , bu siirin sözlerini ariyorum...
Kullanıcı avatarı
murtaza
Üye
Üye
 
İleti: 1187
Kayıt: 15.11.2005, 17:15
Konum: Yurt Dışı

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti yaso19 27.05.2006, 12:39

bunu Morpheus temasına nasıl uyarlayabiliriz?
kod şöyle:
Kod: Tümünü seç
<div id="header-left"><a href="{U_INDEX}"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_left.gif" width="125" height="69" alt="{L_INDEX}" /></a></div>
      <div id="header-right"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_right.gif" width="125" height="69" alt="" /></div>
      <div id="header-center">
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

buyur bi dene olucak mı

İleti muri 28.05.2006, 01:25

bul :
Kod: Tümünü seç
<!-- BEGIN switch_enable_pm_popup -->



Bir Üste Ekle :

Kod: Tümünü seç
Javascript:
<style>
.shakeimage{
position:relative
}
</style>
<script language="JavaScript1.2">

/*
Shake image script (onMouseover)-
© Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, usage terms, and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com
*/

//configure shake degree (where larger # equals greater shake)
var rector=3

///////DONE EDITTING///////////
var stopit=0
var a=1

function init(which){
stopit=0
shake=which
shake.style.left=0
shake.style.top=0
}

function rattleimage(){
if ((!document.all&&!document.getElementById)||stopit==1)
return
if (a==1){
shake.style.top=parseInt(shake.style.top)+rector
}
else if (a==2){
shake.style.left=parseInt(shake.style.left)+rector
}
else if (a==3){
shake.style.top=parseInt(shake.style.top)-rector
}
else{
shake.style.left=parseInt(shake.style.left)-rector
}
if (a<4)
a++
else
a=1
setTimeout("rattleimage()",50)
}

function stoprattle(which){
stopit=1
which.style.left=0
which.style.top=0
}

</script>





bul ( kendi dosyandakiler ) :
Kod: Tümünü seç
<div id="header-left"><a href="{U_INDEX}"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_left.gif" width="125" height="69" alt="{L_INDEX}" /></a></div>
       <div id="header-right"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_right.gif" width="125" height="69" alt="" /></div>
      <div id="header-center">




değiştir :

Kod: Tümünü seç
<div id="header-left"><a href="{U_INDEX}"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_left.gif" width="125" height="69" class="shakeimage" onMouseover="init(this);rattleimage()" onMouseout="stoprattle(this);top.focus()" onClick="top.focus() alt="{L_INDEX}" /></a></div>
       <div id="header-right"><img src="{T_TEMPLATE_PATH}/images/{TPL_COLOR}/logo_right.gif" width="125" height="69" class="shakeimage" onMouseover="init(this);rattleimage()" onMouseout="stoprattle(this);top.focus()" onClick="top.focus() alt="" /></div>
      <div id="header-center">
Kullanıcı avatarı
muri
Üye
Üye
 
İleti: 136
Kayıt: 17.01.2006, 00:09
Konum: İstanbul

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti yaso19 28.05.2006, 03:19

yok yine olmadı.
Ben dosyayı atayım, siz yapabilirseniz minnettar olurum.
Morpheus teması onu da tekrar belirteyim.
Eklentiler
overall_header.tpl
(10.24 KiB) 628 defa indirildi
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti Simuzer 28.05.2006, 08:15

Düzenlenmiş hali...
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 669
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti yaso19 28.05.2006, 09:24

Simuzer yazdı:Düzenlenmiş hali...


Eywallah kodlara bakamadım şimdilik ama sen doğru yapmışındır zaten ;)
ama gel gelelim sitede bi hata olmamasına rağmen niye çalışmıyor?
gerçi büyük ihtimal benim default logo kullandığım içindir. yani Morpheus un logosunu daha değiştirmedim! bi türlü logo yapamadım kendime deliricem orası ayrı bi konu :)
acaba default kullandığım için mi çalışmıyo bu??? alla allaa bi türlü anlamadım ben bunu :S
nasıl olsa sitede bi hata yok, bu kurulu kalsın. logo yaptığımda da tekrar denerim, başka çarem yok! :S

yardımınız için yine sağolun...
Kullanıcı avatarı
yaso19
Üye
Üye
 
İleti: 531
Kayıt: 05.02.2006, 01:01
Konum: İzmir

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti muri 28.05.2006, 14:14

sadece giflerde yada png logolarda gecerli değil yazılarıda titretebilirsin


benim yazdıgımda aralardaki bosluklara dikkat et


istersen dene ben önceden msj atmıstım bu baslık altında silmişler


kod : Sitemiz bakımdadır gibi yazıyorsun mesela sonrasında class="shakeimage" onMouseover="init(this);rattleimage()" onMouseout="stoprattle(this);top.focus()" onClick="top.focus()" bu kodu eklediğinde titriyor ben denedim örnekte wermiştim


bu yüzden logo dısındaki gif lere de linkden sonra o kodu yazarsan titreme yapıyor


tesekkürler
Kullanıcı avatarı
muri
Üye
Üye
 
İleti: 136
Kayıt: 17.01.2006, 00:09
Konum: İstanbul

İleti murtaza 31.05.2006, 19:57

http://www.sipacik.de/forum/index.html

yukardaki site gibi olsun istiyom
azcik kimildasin yeter

mouse üzerine gelince yani

site benim falan diil yani reklam seysi gibi olmasin

sadece ordaki logonun hareket etmesi gibi olsun istiyom

öyle bisi varmi?

Sevgiyle
Ögretmenim canim benim , canim benim...
Seni ben pek cok , pek cok severim.
Sen bir anaaaa , sen bir baabaaaaaa
Kalani neyyydiii yaaa unuttum , bu siirin sözlerini ariyorum...
Kullanıcı avatarı
murtaza
Üye
Üye
 
İleti: 1187
Kayıt: 15.11.2005, 17:15
Konum: Yurt Dışı

İleti Engwareion 23.07.2006, 03:16

çok saol..
Engwareion
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 22.07.2006, 22:34
Konum: İzmir

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti cenlay 10.09.2006, 22:24

Çok sağol kardeş Paylaşım için tşkr....
cenlay
Üye
Üye
 
İleti: 1
Kayıt: 07.04.2006, 08:20

İleti murtaza 01.03.2007, 06:12

Bunun site hizini etkilemiyeceginden eminmisiniz?
Sanki benim siteyi yavaslatti gibi.
Kullanıcı avatarı
murtaza
Üye
Üye
 
İleti: 1187
Kayıt: 15.11.2005, 17:15
Konum: Yurt Dışı

Cvp: Gelistirme: Site Logonuz Yerinde durmasin :)

İleti Flatline 08.03.2007, 16:08

Bu dans a sound katabilmek mümkün mü ? Sadece maus üzerine gelince calisacak .
Kullanıcı avatarı
Flatline
Üye
Üye
 
İleti: 16
Kayıt: 22.12.2006, 15:24


Tema Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron