local'deki forum ile host veritabanını kullanmak

phpBB geliştirme, performans ve hızını arttırmak.

local'deki forum ile host veritabanını kullanmak

İleti

Matmazella
09.01.2007, 06:07

local'deki forum ile host veritabanını kullanmak...

Localde çalıştığımız yeni forumun, hostumuzda online olan forumun verilerini kullanmak gerekebilir.

Yapılacaklar işlemler şöyle:

* Kullandığınız panele göre veritabanını uzak erişime açın, cpanelde sql sayfasında en alta, kendi makine IP nizi, ya da tüm IP ler anlamına gelen % işaretini koyun. Plesk ise yapılabileceğini sanmıyorum. Bu aşama içinb hostunuzdan yardım alın.

* Hostunuzda online olan forumun config.php dosyasını, localdeki forumun içine atın. Ve localhost yazan yere, alan adınıza ait IP yi yazın.



* Forumu çalıştırın, yemedi değil mi? Tema mı uymadı? Sorun değil şöyle geçici bir değişiklik yapın:

Kod: Tümünü seç
[ AÇ ]

includes/functions.php

[ BUL ]

   $template_name = $row['template_name'] ;

[BUNUNLA DEĞİŞTİR]

   //$template_name = $row['template_name'] ;
   $template_name = 'local_tema_adı';


şimdiye kadar ciddi bir hata almadım, ancak yönetim panelinde, oturum açmalarda online foruma yönlenmesi normaldir, çünkü veritabanındaki forum yolu farklıdır..
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Re: local'deki forum ile host veritabanını kullanmak

İleti NEFRİT 16.06.2007, 13:14

Vaybe bunu bilmiyordum eskiden denemiştim ama demek bu yüzden olmuyormuş, sahidende güzel bir bilgi , yannız temayı elle neden yazıyoruz ?

1- Forumda kullanılan tema ile localde kullanılan tema farklı diye mi ?
2- localde ve internetteki sitelerde ikisinde de aynı tema olsa şu functions.php deki değişikliğe gerek kalmayacak sanki ?
3- aslında üstteki şeyleri boş verelim :D şurayı anlamadım ;
Kod: Tümünü seç
$template_name = 'local_tema_adı ;


Bunun hata vermesi gerekmiyor mu yahu ? Ön tarafta ' işareti var sonda da olması gerekiyor gib me geldi şöle yani
Kod: Tümünü seç
$template_name = 'local_tema_adı' ;


Yada tam tersi ne başta nede sonda ' işareti olmayacak şöle
Kod: Tümünü seç
$template_name = local_tema_adı ;


Yani denemesemde bana öyle geliyor :$
(Yanılıyorda olabilirim )
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Üye
Üye
 
İleti: 287
Kayıt: 17.03.2006, 01:14
Konum: Elazığ

Re: local'deki forum ile host veritabanını kullanmak

İleti

Matmazella
16.06.2007, 17:36

El ile yazmışım herhalde, elbette şu şekilde olacak:

Kod: Tümünü seç
   $template_name = 'local_tema_adı';


şöyle örnek olarak:

Kod: Tümünü seç
   $template_name = 'subSilver';


Tema ismi aynı olursa bunu kullanmaya gerek kalmaz sanırım, ama ben bu yazıyı yaparken local deki yeni sitemin teması farklıydı.

Şuradaki cümle ile bunu belirttim zaten, biraz el altından olsa da: "Tema mı uymadı?"
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Re: local'deki forum ile host veritabanını kullanmak

İleti NEFRİT 29.06.2007, 20:37

Tamamdır bende olayı daha iyi anladım, localde çalışan arkadaşlar için oldukça yararlı olucak bu bilgi.
Kullanıcı avatarı
NEFRİT
Üye
Üye
 
İleti: 287
Kayıt: 17.03.2006, 01:14
Konum: Elazığ


phpBB Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron