2 forum, 1 veritabanı

phpBB geliştirme, performans ve hızını arttırmak.

2 forum, 1 veritabanı

İleti

Matmazella
29.10.2005, 13:11

2 forum, 1 veritabanı


Aynı veritabanına farklı önek (prefix) ile yeni bir forum kurun. Eski forum üzerinde hiç bir işlem yapılmayacak. Tüm değişiklikler yeni forum üzerinde yapılacak.

İlk önce iki host ayrı ise, esas forumun bulunduğu cpanel'in veritabanı bölümünden, yeni forumunun hostuna IP bazında erişim izni verin. Yeni forumu normal kurulum yapacaksınız ancak orjinal forumun veritabanına prefix i değiştirerek yükleyeceksiniz. Eğer farklı bir server üzerine yüklüyorsanız veritabanı sunucuna localhost yerine esas forumun IP numarasını yazacaksınız.

Ben demin yaptım, gayet hoş oluyor :D http://seo.canver.net/


Yapılan işlemlerin hepsi yeni kurulan forum üzerindedir...


:file: config.php

şu şekilde düzenleyin, kendinize göre:

[syntax="php"]<?php

// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms = 'mysql';

$dbhost = 'localhost'; // eğer başka host ise asıl hostun IP numarası
$dbname = 'veritabanı adı'; // orjinal forum
$dbuser = 'kullanıcı'; // orjinal forum
$dbpasswd = 'şifre'; // orjinal forum

$table_prefix = 'yeni ön ek'; // yeni kurulan forumun prefixi
$table2_prefix = 'phpbb_'; // bu orjinal forum için

define('PHPBB_INSTALLED', true);

?>[/syntax]
:file: includes/constants.php

[syntax="php"]// Table names[/syntax]
kısmını komple değiştirin, şu hale getirin:

[syntax="php"]// Table names
define('CONFIRM_TABLE', $table2_prefix.'confirm');
define('AUTH_ACCESS_TABLE', $table2_prefix.'auth_access');
define('BANLIST_TABLE', $table2_prefix.'banlist');
define('CATEGORIES_TABLE', $table2_prefix.'categories');
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config');
define('DISALLOW_TABLE', $table2_prefix.'disallow');
define('FORUMS_TABLE', $table2_prefix.'forums');
define('GROUPS_TABLE', $table2_prefix.'groups');
define('POSTS_TABLE', $table2_prefix.'posts');
define('POSTS_TEXT_TABLE', $table2_prefix.'posts_text');
define('PRIVMSGS_TABLE', $table2_prefix.'privmsgs');
define('PRIVMSGS_TEXT_TABLE', $table2_prefix.'privmsgs_text');
define('PRIVMSGS_IGNORE_TABLE', $table2_prefix.'privmsgs_ignore');
define('PRUNE_TABLE', $table2_prefix.'forum_prune');
define('RANKS_TABLE', $table2_prefix.'ranks');
define('SEARCH_TABLE', $table2_prefix.'search_results');
define('SEARCH_WORD_TABLE', $table2_prefix.'search_wordlist');
define('SEARCH_MATCH_TABLE', $table2_prefix.'search_wordmatch');
define('SESSIONS_TABLE', $table2_prefix.'sessions');
define('SMILIES_TABLE', $table2_prefix.'smilies');
define('THEMES_TABLE', $table_prefix.'themes');
define('THEMES_NAME_TABLE', $table_prefix.'themes_name');
define('TOPICS_TABLE', $table2_prefix.'topics');
define('TOPICS_WATCH_TABLE', $table2_prefix.'topics_watch');
define('USER_GROUP_TABLE', $table2_prefix.'user_group');
define('USERS_TABLE', $table2_prefix.'users');
define('WORDS_TABLE', $table2_prefix.'words');
define('VOTE_DESC_TABLE', $table2_prefix.'vote_desc');
define('VOTE_RESULTS_TABLE', $table2_prefix.'vote_results');
define('VOTE_USERS_TABLE', $table2_prefix.'vote_voters');[/syntax]

Sonra bunları yeni forum a üzerine yazın FTP ile, hatasız yaparsanız çalışır, yedek almayı unutmayın...

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta "config" tabloları ortak değil. Yani forumun temel ayarları ortak olmuyor, avatar, mesaj ayarları falan... Dolayısı ile forum yolu da aynı olmadığı için yönlendirmede hiç problerm çıkmıyor...
En son
Matmazella
tarafından, 12.11.2005, 08:18 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Cvp: 2 forum, 1 veritabanı

İleti MillStory 12.11.2005, 03:01

Şöyle bir şey yapma şansımız varmı ?
Ben normal phpbb forum kullanıyorum aynı host üzerinde plus kursam ve kurulumda veritabanını phpbb'de kulllandığımı göstersem.
O zaman önceki forumda olan tüm mesajları ve üye listesini yeni forumda görebilirmiyim ?
Kullanıcı avatarı
MillStory
Üye
Üye
 
İleti: 78
Kayıt: 09.11.2005, 00:47
Konum: Yurt Dışı

İleti

Matmazella
12.11.2005, 03:04

Olabilir, ama eminim ben bir yerde mutlaka sorun çıkar modlardan dolayı...
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti okan1919 04.12.2005, 21:59

tek bir kullanıcı listeli iki adet forum oluşturmak istiyorum. bir foruma üye olan diğer foruma da üye olmuş olacak.

bunu denemek için kurdum ama bana bir problem çıkarır mı bilmiyorum. ortak tablolar olarak aşağıdakileri kullandım:

define('BANLIST_TABLE', $table2_prefix.'banlist');
define('USER_GROUP_TABLE', $table2_prefix.'user_group');
define('USERS_TABLE', $table2_prefix.'users');

bu üçü ortak. başka tablolarında ortak olması gerekiyor mu ve böyle yapmak bana forumun işleyişinde bir sorun çıkarır mı?
Kullanıcı avatarı
okan1919
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 09.11.2005, 00:00

İleti Curtis 04.12.2005, 23:10

define('VOTE_USERS_TABLE', $table2_prefix.'vote_voters');
Kullanıcı avatarı
Curtis
Üye
Üye
 
İleti: 686
Kayıt: 06.10.2005, 06:22
Konum: İstanbul

İleti Simuzer 08.12.2005, 20:47

Peki şöyle bir şey yapılabilir mi?

iki tane forumumuz olsun.
ForumA ve ForumB ismiyle.

Buna göre, ForumA'ya üye olan aynı zamanda da ForumB'ye üye olmuş olsun. Ancak ForumB'ye üye olan sadece ForumB'de üyeliği olsun.
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

İleti yigini 08.12.2005, 21:07

Olmaz sanırım ortak tablo kullanacaklar ama diğerine gelince ortaklık bozulacak? benim kafam basmadı! belki yapan bir kod cambazı çıkar :lol:
Kullanıcı avatarı
yigini
Üye
Üye
 
İleti: 661
Kayıt: 05.10.2005, 16:25

İleti gökhan 01.01.2006, 23:38

nasıl bir çelişkidir bu böyle yani foruma ve forum be kuruyruz iki ayrı servera oke çalışıyor ama ikisinin modları ve template si aynı olmak sorunda değilmi ?
Kullanıcı avatarı
gökhan
Üye
Üye
 
İleti: 118
Kayıt: 08.10.2005, 16:14

Cvp: 2 forum, 1 veritabanı

İleti Clit 20.01.2006, 05:25

Merhaba 2 forum 1 veritabanı ile anlattığınız adımları uyguladım ve oldu.

Fakat benim yapmak istediğim şey aynı kullanıcı listesine sahip olan 2 birbirinden bağımsız forum Forumlardan biri türkçe diğeri ise ingilizce olucak herhangi bir forumdan yeni üye olan kişinin kullanıcı bilgileri diğer forumda da çalışacak.

Saygılar...
Clit
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 09.01.2006, 00:38

İleti EfSaNe 24.01.2006, 02:17

Cok Basit Bir Sistemle 1 Forumun database'ini 10 adet sitede kullanabililiyorum :)

define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config1');
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config2'); istediğiniz kadar ayarlayın. Tek yapmanız gereken. mysql dan yeni bir config tablesi oluşturmak ama ismini phpbb_config1 Olarak ayarlıyoruz. Eğer Temalarıda değişik yapacaksak Bu Yöntemle bunuda yapabiliyoruz. Şu anda 4-5 siteyi tek database ile kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
EfSaNe
Üye
Üye
 
İleti: 60
Kayıt: 02.11.2005, 17:23
Konum: İstanbul

İleti Richard 29.01.2006, 22:41

+1
Kullanıcı avatarı
Richard
Üye
Üye
 
İleti: 34
Kayıt: 30.12.2005, 20:18

İleti Clit 03.02.2006, 00:20

EfSaNe yazdı:Cok Basit Bir Sistemle 1 Forumun database'ini 10 adet sitede kullanabililiyorum :)

define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config1');
define('CONFIG_TABLE', $table_prefix.'config2'); istediğiniz kadar ayarlayın. Tek yapmanız gereken. mysql dan yeni bir config tablesi oluşturmak ama ismini phpbb_config1 Olarak ayarlıyoruz. Eğer Temalarıda değişik yapacaksak Bu Yöntemle bunuda yapabiliyoruz. Şu anda 4-5 siteyi tek database ile kullanıyorum.



4-5 siteyi tek DB 'ile kullanıorum derken tek kullanıcı listesinden mi bahsediyorsun ?
Clit
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 09.01.2006, 00:38

İleti LaviortH_cL 16.03.2006, 00:06

Yalnız bazı modlarda sorun olabiliyor..
LaviortH_cL
Üye
Üye
 
İleti: 59
Kayıt: 26.11.2005, 16:27

Cvp: 2 forum, 1 veritabanı

İleti Mat_me_riX 10.09.2006, 14:04

önceden kurulmuş iki forumun üyelerini birleştirmek için ne yapmamız gerekiyor? yüeler birleşcek ve ikisinden birine üye olan diğerinede üye olmaş olcak, ltfen birisi anlatabilir mi
Mat_me_riX
Üye
Üye
 
İleti: 10
Kayıt: 25.08.2006, 15:37
Konum: Kayseri

İleti DeViLJiN 10.09.2006, 14:12

iki tane forumu bir veritabanına kurmayı önceden düşünmüştüm, hatta denedim, plus ve phpbb yi ayrı dizinler altında, aynı veritabanına bağlamıştım, tablo önadları phpbb_ ve phpbb_plus_ gibi oluyodu sanırım, başlarda çok güzel çalışıyodu, fakat sonraları büyük mesajlar yazdım bu nasıl çökmeden çalışıyo diye, ama sonunda çöktü :) büyük mesajlar, special karakterler sonunda veritabanı fatal error u verdi :):d
Lord Of The NitroBB TeaM
Kullanıcı avatarı
DeViLJiN
Üye
Üye
 
İleti: 58
Kayıt: 07.08.2006, 12:21
Konum: Çorum

Cvp: 2 forum, 1 veritabanı

İleti KRaLetreset 30.09.2006, 03:32

Arkadaşlar Öncelikle Merhaba Aranıza Yeni Katıldım

Benim Söle Bir Sorunum Var 1 Veri tabanında 2 forum kurdum fakat biri phpbb2 1,53 digeri ise

yeni cıkmıs olarn phpbb3 du gayet guzel calıstı ortak bır tablo kullanmadım burda anlatıldıgı gıbı
yanlız phpbb3 u gorunum acısından sevmedıgım ıcın sildim ve tekrar phpBB2 plus 1,53 ü ftp me attım fakat bu seferde ana forumum garip bi sekilde hata verdi.

index.php çalısmıyor ve
forumum acılısta portal.php den calısıyor fakat gorunumde bozulma ve yazılarda buyume ve renk degısımı soz konusu oldu.

eskı formumu yedekledım 0 dan kurmak ıstedıgımde ıse farklı db kullanmak ıstememe ramen karsıma sole bır hata cıkıyor

Veritabanını güncellerken bir hata oluştu
Table 'phpbb_auth_access' already exists

bu sorunu nasıl gıderebılırım bır onerınız varmı ?
Yeni Forum kurmakta istemiyorum çünkü backup alalı 1 haftayı geçti :(
simdiden tesekkurler.

msn den ulasmak istiyen ilgili arkadaslar için :kabus@letreset.com
KRaLetreset
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 30.09.2006, 03:22
Konum: İstanbul

İleti KRaLetreset 30.09.2006, 14:53

Arkadaslar sorun gıderdim yardımız ıcın tesekkurler
KRaLetreset
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 30.09.2006, 03:22
Konum: İstanbul

Cvp: 2 forum, 1 veritabanı

İleti D34DLY 27.10.2006, 15:01

BEYLERarkadaşlarda yazıyor bende su soruyacvp istiyorum

iki farklı forum birine üye olan öbürünede üye olmuş olsun kullanıcılar forumları ortak kullanabilsin bunun için ne yapmamız gerekiyor...
D34DLY
Üye
Üye
 
İleti: 20
Kayıt: 17.04.2006, 22:47

İleti TheScorpion 26.01.2007, 03:01

Bunu daha önce çalıştırmıştım serverımı değiştirdim şidi çalışmıyor. Aşağıdaki hatayı alıyorum. Sorun ne olabilir?

Kod: Tümünü seç
Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trfighte/public_html/netteki-com/db/mysql4.php on line 641

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/trfighte/public_html/netteki-com/db/mysql4.php on line 643
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database



mysql versiyonu uyumsuzluğu olabilirmi?
Kullanıcı avatarı
TheScorpion
Üye
Üye
 
İleti: 152
Kayıt: 02.12.2005, 16:45

Re: 2 forum, 1 veritabanı

İleti Saruhan Mahmutoglu 12.07.2008, 17:17

ben bunu kurmayı deneyeceğim.İnşallah olur
Funfun Premodded %30[Easy SubForums,Junior Admin,Color Groups,Medals Systeam,Bantron,BBCode,ALEXİS Kullancı Menüsü ve bir çok mod]
Kullanıcı avatarı
Saruhan Mahmutoglu
Üye
Üye
 
İleti: 210
Kayıt: 14.12.2005, 16:59


phpBB Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir