phpbb Hızlandırma

phpBB geliştirme, performans ve hızını arttırmak.

phpbb Hızlandırma

İleti okan1919 09.11.2005, 23:28

Firefoxta herhangi bir temanın açılmasında pek bir sorun olmuyor(hız açısından) ama explorerde temalar blok olarak geliyor.kullanıcıların ezici bir çoğunluğu da explorer kullanıyor. <table....> ..... </table> arası olduğu gibi yüklenene kadar explorer bunu göstermiyor, tek parça halinde gösteriyor. overall_header.tpl dosyasında <table...> ve </table> komutu kaldırıldığında anasayfada gözle görülecek kadar ciddi bir hız artışı oluyor. ama bu msj sayfasına gelindiği zaman (özellikle uzun ve bol karakterin bulunduğu sayfalar) gene blok olarak (parça parça) açıldığı için çok uzun sürüyor. msjların tümü tek parça olarak açılıyor. mantıksal olarak bakıldığında msjlar tek tek parçalara ayrılırsa hız daha çok artacaktır. posting.php yi karıştırdım ama birşey elde edemedim, yada ben yanlış yerlerde uğraşıyorum.

bunu nasıl yapabileceğim hakkında bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
okan1919
Üye
Üye
 
İleti: 4
Kayıt: 09.11.2005, 00:00

İleti XeNo 09.11.2005, 23:46

Sorduğun soru ile denediğin yöntemler birbirleriyle alakalı değiller aslında. Zaten kendin de fark etmişsin sanırım. Temada bitmiyor olay. Her ne kadar table taglerini söylesen de olay tamamen phpBB'de bitiyor.
Birkaç MOD ile panonu bir nebze olsun hızlandırman mümkün. phpBB'nin hızlanması olayı tamamen cachelerde bitiyor aslında.
Öncelikle Extreme Styles MOD, ardından da Cached Generation(SQL Cache) RC2 modunu kurarsan panonda gözle görülür bir hızlanma fark edeceksin. İlk modu duymuşsundur zannedersem. İkinci MOD da SQL ye etkiyerek daha hızlı bir foruma sahip olmanı sağlıyor. Ayrıca sayfanın altına "Page Generation Time" ve "SQL girdi sayacı" koyuyor. Yalnız bu verdiğim 2. mod umarım bir sorun çıkartmaz. MySQL 4 desteği sağlamıyor idi (Yok artık dediğinizi duyar gibiyim ama öyle idi). Bir de zaten bu 2. mod olmazsa 1. de yeter.
Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
XeNo
Üye
Üye
 
İleti: 588
Kayıt: 05.10.2005, 16:25
Konum: İstanbul

İleti

Matmazella
10.11.2005, 07:37

Çok güzel bir başlık, soru şekli cevabı hak ediyor :)


Cached Generation (SQL Cache) 1.2.2
http://www.phpbbstyles.com/viewtopic.php?t=8873


## Author Notes: This MOD caches SQL queries, so page is much faster.
## It also ads SQL queries counter, and page generation time
## which is shown in overall_footer.tpl of your selected
## style.


Bunu ben de deneyecem, çoktan gördüm ama açıklamaya aldanmışım: "adds SQL queries counter and page generation time".


phpbb'yi hızlandırmak için herşeyi en baştan gözden geçirmek lazım... Sistemde kullanmayacağımız özellikleri iptal edeceğiz, gereksiz kodları kaldıracağız, SQL sorgularını hızlandıracağız, gereksiz sorgu olmayacak, Tema'da hatalı HTML kodu kullanmayacağız, en iyi yöndem table yerine tamamen div kullanmak, ama bu oldukça iyi bir tecrübe ve zaman gerektiriyor.


phpbb.com --> phpBB tweaks for large forums

[hr]
Bu konu hakkında çok konuşacaz daha gerçekten ilgili kişiler ile, taşıdım başlığı, phpbb geliştirmeye
En son
Matmazella
tarafından, 25.11.2005, 23:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti ThE_Unforgiven 10.11.2005, 11:44

Cached Generation(SQL Cache) RC2 mysql 4.0.25 da denendi sorunsuz çalışıyor.Ayrıca bayağıda hızlandırıyor ;)
Benim Oyun Alanım PlatonikAsik.Com

Ben O hep Cevapsız İletilere cevap vermeyi seven adamım...
Kullanıcı avatarı
ThE_Unforgiven
Üye
Üye
 
İleti: 105
Kayıt: 05.10.2005, 20:37
Konum: İstanbul

İleti

Matmazella
25.11.2005, 23:47

Sürüm yükselmiş:

Cached Generation (SQL Cache) 1.2.2
http://www.phpbbstyles.com/viewtopic.php?t=8873
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti gökhan 26.11.2005, 17:09

ben bu Cached Generation (SQL Cache) 1.2.2 kurdum fakat www.yuxexes.net/forum bakarmısınız ne hale geldi neden böyle olmuş olabilir localhost da bakıyorum bir sorun yok neden olabilir?
Kullanıcı avatarı
gökhan
Üye
Üye
 
İleti: 118
Kayıt: 08.10.2005, 16:14

İleti

Matmazella
26.11.2005, 17:57

cache/ dizininin CHMOD 777 olduğunu kontrol edermisin ilk önce.


"Call to undefined function: microtime_float()"

bu fonksiyonu bulamamış, eksik satır girdin ya da include sorunu olmuş, ama önce 777 ye bak şu "Permission denied" hataları bir kaybolsun.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti gökhan 28.11.2005, 10:39

oke ch yi 777 yaptım şimdi ben bu modun mantıgını çözemedim cache açık oldugu zaman içine yazacak oke 777 yaptık düzeliyor fakat kendini hep yeniliyormu ekliyormu ekliyor gibi cache i dolduruyor peki forumda şişme yapıyor bunun mantıgı nedir ?
Kullanıcı avatarı
gökhan
Üye
Üye
 
İleti: 118
Kayıt: 08.10.2005, 16:14

İleti

Matmazella
28.11.2005, 22:27

Şişme yapmıyor, zamanı gelince onları güncelliyor. Şu an kurulu burda...
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti gökhan 29.11.2005, 09:20

bilmiyorum pen hiç bir fark göremedim hızlandırma biçiminde saniye tutuyorum aynı saniye içinde açılıyor forum bende kaldırdım.
Kullanıcı avatarı
gökhan
Üye
Üye
 
İleti: 118
Kayıt: 08.10.2005, 16:14

Cvp: phpbb Hızlandırma

İleti Coder 29.11.2005, 15:13

tabii ki internet hizina göre, ne kadar farkedip farketmediginiz degisir,
ancak söylediginiz yöntemin phpbbyi hizlandirdigi kodlari analiz ettigimizde zaten ortaya cikiyor
Kullanıcı avatarı
Coder
Üye
Üye
 
İleti: 28
Kayıt: 26.11.2005, 15:45

İleti LeroanZ 27.12.2005, 15:40

BEN index.php de kodlar bulunamıor acaba normal phpbb için mi bunlar ben de plus warda:(
Kullanıcı avatarı
LeroanZ
Üye
Üye
 
İleti: 42
Kayıt: 10.12.2005, 12:42

İleti

Matmazella
27.12.2005, 19:24

plus ta değişiklik gösterebilir, belirli bir kod kümesini ara.


Ben buradan kaldırdım Cached Generation 'ı, XS yaptığım değişikler cache silmeden güncellenmedi, XS ile ufak sorunu oldu yani.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti hsa2 25.01.2006, 17:40

XeNo yazdı:Sorduğun soru ile denediğin yöntemler birbirleriyle alakalı değiller aslında. Zaten kendin de fark etmişsin sanırım. Temada bitmiyor olay. Her ne kadar table taglerini söylesen de olay tamamen phpBB'de bitiyor.
Birkaç MOD ile panonu bir nebze olsun hızlandırman mümkün. phpBB'nin hızlanması olayı tamamen cachelerde bitiyor aslında.
Öncelikle Extreme Styles MOD, ardından da Cached Generation(SQL Cache) RC2 modunu kurarsan panonda gözle görülür bir hızlanma fark edeceksin. İlk modu duymuşsundur zannedersem. İkinci MOD da SQL ye etkiyerek daha hızlı bir foruma sahip olmanı sağlıyor. Ayrıca sayfanın altına "Page Generation Time" ve "SQL girdi sayacı" koyuyor. Yalnız bu verdiğim 2. mod umarım bir sorun çıkartmaz. MySQL 4 desteği sağlamıyor idi (Yok artık dediğinizi duyar gibiyim ama öyle idi). Bir de zaten bu 2. mod olmazsa 1. de yeter.
Kolay gelsin...


Cached Generation(SQL Cache) RC2 için verilen link kırık?
Kullanıcı avatarı
hsa2
Üye
Üye
 
İleti: 185
Kayıt: 01.12.2005, 17:21

Cvp: phpbb Hızlandırma

İleti balalayka 04.03.2006, 00:42

okan1919 yazdı:Firefoxta herhangi bir temanın açılmasında pek bir sorun olmuyor(hız açısından) ama explorerde temalar blok olarak geliyor.kullanıcıların ezici bir çoğunluğu da explorer kullanıyor. <table....> ..... </table> arası olduğu gibi yüklenene kadar explorer bunu göstermiyor, tek parça halinde gösteriyor. overall_header.tpl dosyasında <table...> ve </table> komutu kaldırıldığında anasayfada gözle görülecek kadar ciddi bir hız artışı oluyor. ama bu msj sayfasına gelindiği zaman (özellikle uzun ve bol karakterin bulunduğu sayfalar) gene blok olarak (parça parça) açıldığı için çok uzun sürüyor. msjların tümü tek parça olarak açılıyor. mantıksal olarak bakıldığında msjlar tek tek parçalara ayrılırsa hız daha çok artacaktır. posting.php yi karıştırdım ama birşey elde edemedim, yada ben yanlış yerlerde uğraşıyorum.

bunu nasıl yapabileceğim hakkında bir fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim.



div yapınca dediğin gibi gözle görülür bir fark çıkıyor ama bunu index_body.tpl portal_body.tpl index_box.tpl gibi dosyalarda da uygulanamazmı ben denedim her şey birbirine giriyor table düzenini bozmıcak şekilde ve düzenli bir şekilde uygulanırsa bi kaç adet farklı kod ile sanırım uygulanabilir. ben denedim yapamadım deyecek biri varsa görüşlerini beklerim
Kullanıcı avatarı
balalayka
Üye
Üye
 
İleti: 170
Kayıt: 13.12.2005, 17:04
Konum: Bursa

İleti Vinsanity 04.03.2006, 00:48

kullanılabilir ama div yapısı table yapısından biraz daha farklı. Kullanılması zor biraz. Bunun için daha çok div kullanılarak yapılmış aphrodite temasını falan inceleyebilirsin.
Kullanıcı avatarı
Vinsanity
Üye
Üye
 
İleti: 732
Kayıt: 05.10.2005, 21:00
Konum: Ankara

İleti LaviortH_cL 17.03.2006, 07:45

Cached Generation(SQL Cache) RC2 indirdim ve kurdum. Sonuç: Inanılmaz..
LaviortH_cL
Üye
Üye
 
İleti: 59
Kayıt: 26.11.2005, 16:27

İleti LaviortH_cL 17.03.2006, 17:08

2 adet hata verdi forumum ve bununla bir ilgisi olabileceğini düşünüyorum. Girip bakabilirsiniz:

http://canver.net/siteye-uye-olurken-ol ... t4670.html

http://canver.net/simple-subforums-da-b ... t4650.html
LaviortH_cL
Üye
Üye
 
İleti: 59
Kayıt: 26.11.2005, 16:27

İleti selecteyes 25.03.2006, 12:11

Debug: page generation = 19.67037 seconds, sql queries = 1122

Halen hızım yukardaki gibi pek bir fark yok açıkcası. Tabiki faydası vardır mutlaka çünkü anladığım kadarıyla cache den çalıştırıyor forumu... Bir şey sorcağım benim cache leri clear mı etmem gerek yoksa compile mi etmem gerek ben şuanda compile ettim. Clear ettiğimde de pek fark yok ama olsun... Neyse böyle kalsın...
Kullanıcı avatarı
selecteyes
Üye
Üye
 
İleti: 48
Kayıt: 30.12.2005, 23:22

İleti selecteyes 25.03.2006, 22:43

Birde vbulletinde [page compression: 75.37 k/80.24 k (6.07%)] gibi bi olay var bu sayfayı sıkıştırıyor aslında bu mod.u bulabilsek ikisini birleştirince birşeyler çıkar diye düşünüyorum...
Kullanıcı avatarı
selecteyes
Üye
Üye
 
İleti: 48
Kayıt: 30.12.2005, 23:22

Sonraki

phpBB Geliştirme



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir