JS Alert hatası !!!

HTML, CSS, JavaScript ile ilgili genel konular.

JS Alert hatası !!!

İleti MatrixNeo 18.11.2006, 19:53

S.a.
arkadaşlar. şimdi nette dolaşırken "gmail style ajax check username signup" diye birşey gördüm. kullanıcı adının alınıp alınmamasını kontrol ediyor. indirdim çalıştırdım çalışıyor. ancak kendime uyarlamaya kalktığımda IE de "[object Error]: ........" diye bie alert box, operada
"[error
name:SyntaxError
message: Statement on lşinme 106: syntax error in call to eval : line 1: .........................."
diye bir alert box hatası çıkıyor. js kodlarının, kaynak kodlarının, php dosyasının, fonksiyon dosyasının 106 satırlarına baktım ancak hiç alakası olmayan kodlar var(yani başka olayların kodları). bunun nedeni ne olabilir? yada bu alert box lar ne demektir ? lütfen bilen birileri anlatsın :( çok teşekkürler. herkese kolay gelsin.
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti

Matmazella
19.11.2006, 00:32

scipt çalışıyor, ve verdiğin bilgiler yetersiz?

http://belgeler.org/howto/smart-questions.html
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti MatrixNeo 19.11.2006, 09:59

benim değiştirdiğim 2 yer var.
1- JS de eğer kullanıcı adı alınmışsa yada alınmamışsa dosyada nereler gizlensin nereler görünsün olayı yaptım.
------ DEĞİŞİKLİK SONUCU JS --------
Kod: Tümünü seç
   function check_handle(result) {
      if(result[0] == 'yes') {
         document.getElementById('submit1').style.display = 'none';
         document.getElementById('submit2').style.display = 'block';
         document.getElementById('username_5').style.display = 'block';
         document.getElementById('userctrlimg').src = '../style/images/hayir.gif';
         document.getElementById('userctrl').className = 'baslik-k';
      }
      else{
         document.getElementById('submit1').style.display = 'block';
         document.getElementById('submit2').style.display = 'none';
         document.getElementById('username_5').style.display = 'none';
         document.getElementById('ctrl').style.display = 'none';
      }
   }



2- sql sorgusunu yapan php fonksiyonunu değiştirdim. suggest gibi yerleri kaldırıp, varsa yes, yoksa no yazmasını yaptım.
------ DEĞİŞİKLİK SONUCU FUNC -------
Kod: Tümünü seç
function check_user_exist($username) {
global $db;
   // $username = mysql_escape_string($username);
   $sql = "SELECT `username` FROM `users` WHERE `username` = '$username'";
   $result = $db->sql_query($sql);
   if($db->sql_numrows($result) > 0) {
                                 $result = 'yes';
   }else{
                                 $result = 'no';
                }
return $result;
}


umarım açıklayıcı olmuştur.
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul


HTML, CSS, JS



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron