html sitede, her sayfada üst ve altı aynı yapmak ??

HTML, CSS, JavaScript ile ilgili genel konular.

html sitede, her sayfada üst ve altı aynı yapmak ??

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 14:38

:shock: bunu belkide çok kişi istiyor ama buradakilerin çoğu phpbb kullandığı için sorun olmuyor. ama html siteside olanlar(mesela ben) buna çok ihtiyaç duyarlar. kendim çok denedim.
@import url("xxx"); felan sadece css de oluyor. htmldede bunu yapabilecek birisi varmı? lütfen bilenler bildiğini esirgemesin. şimdiden teşekkürler. herkese kolay gelsin
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti purple 07.06.2006, 14:41

Php hiç bir şekilde kullanılmayacak mı? Bunu belirtirseniz ona göre yardımcı olalım. Saygılar...
Kullanıcı avatarı
purple
Üye
Üye
 
İleti: 618
Kayıt: 06.03.2006, 22:40

İleti

Matmazella
07.06.2006, 14:51

html ile olmaz, shtml olabilir, include vb. var:

http://webmaster.iu.edu/tool_guide_info/ssi.shtml
http://bignosebird.com/sdocs/include.shtml
http://httpd.apache.org/docs/1.3/howto/ssi.html
http://bignosebird.com/ssi.shtml

Kod: Tümünü seç
<!--#include file="header.html" -->



Ancak php ile yapmak daha mantıklı, sonradan istediğin yere sündürürsün.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 15:00

sayfa içinde php kulanarak yapılabilirse olur. ancak sayfa uzantısı ve kodlama html. burada bazı modlarda tpl içine php yapılıyor. aynı şekilde yapabilirsek kodları verirmisiniz?
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti

Matmazella
07.06.2006, 15:07

html ile php beraber kullanılabiliyor, eğer uzantı html olmak zorunda ise .htaacess ile html uzantılarının da php tarafından yorumlanmasını sağlayabiliriz.
En son
Matmazella
tarafından, 07.06.2006, 15:10 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti Pluton 07.06.2006, 15:09

asp olarak daha kolay yapabilirsin PHP include biraz karışıktır. Asp ile ilgili bi kaç örnek vereyim



4 Sayfamız Olsun.

en_ust.txt [ Burada Uzantısı Önemli Değil İçeriğindeki yazı]
en_alt.txt
index.asp
deneme.asp

en_ust.txt'nin içeriği şöyle olsun

Kod: Tümünü seç
<h1>Burası En Üst</h2><br>


en_alt.txt'nin içeriği şöyle olsun

Kod: Tümünü seç
<h2>Burası En Alt</h2>


index.asp'nin içeriğide şöyle olsun

Kod: Tümünü seç
<!--#include file="en_ust.txt" -->
BURASI ANA SAYFA KARDEŞİM<br>
<!--#include file="en_alt.txt" -->


deneme.asp'nin içerği şöyle olsun

Kod: Tümünü seç
<!--#include file="en_ust.txt" -->
BURASI DENEME SAYFASI<br>
<!--#include file="en_alt.txt" -->



Mantık çok kolay umarım anlatabilmişimdir.
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

İleti

Matmazella
07.06.2006, 15:13

asp de onlar var mı yaw, ben onları ssi biliyodum.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 15:14

windows server. .htaccess yok.
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti Pluton 07.06.2006, 15:16

ALEXIS yazdı:asp de onlar var mı yaw, ben onları ssi biliyodum.



olmaz mı ALEXIS sana bi örnek göndereyim istersen daha yeni yaptıgım bir şirket sitesi aynen burda yazdıgım mantık ile yaptım
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

İleti

Matmazella
07.06.2006, 15:19

oluyormuş: http://www.w3schools.com/asp/asp_incfiles.asp , ssi a benziyor.

ama sen gel vazgeç bu asp den php daha kolay:

[syntax="html"]<!-- [+] header -->
<?php include("sayfa_basi.php"); ?>
<!-- [-] header -->

<!-- [+] menu -->
<?php include("menu.php"); ?>
<!-- [-] menu -->

<!-- [+] footer -->
<?php include("sayfa_sonu.php"); ?>
<!-- [-] footer -->[/syntax]

örneğin sadece orta sayfa değişiyor: http://canversoft.com/ (reklam değildir) :lol:
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti Pluton 07.06.2006, 15:21

bunun zor olan kısımı her sayfayı ayrı ayrı yapmak zorundasın ve acemi birisi çok hata yapabilir. php'yi HTML'ye gömmek kolay değil biliyosun asp çok daha basit ama
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 15:21

saolun bunu deneyeceğim. peki hani burada localde phpbb çalıştırmak için bir program vardı. asp direk çalışırmı yoksa, bunu gibi bir programmı gerekir?
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti purple 07.06.2006, 15:24

Client side include kullanabilirsin;
Kod: Tümünü seç
<script>
function clientSideInclude(id, url) {
  var req = false;
  // For Safari, Firefox, and other non-MS browsers
  if (window.XMLHttpRequest) {
    try {
      req = new XMLHttpRequest();
    } catch (e) {
      req = false;
    }
  } else if (window.ActiveXObject) {
    // For Internet Explorer on Windows
    try {
      req = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
    } catch (e) {
      try {
        req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
      } catch (e) {
        req = false;
      }
    }
  }
var element = document.getElementById(id);
if (!element) {
  alert("Bad id " + id +
   "passed to clientSideInclude." +
   "You need a div or span element " +
   "with this id in your page.");
  return;
}
  if (req) {
    // Synchronous request, wait till we have it all
    req.open('GET', url, false);
    req.send(null);
    element.innerHTML = req.responseText;
  } else {
    element.innerHTML =
   "Sorry, your browser does not support " +
      "XMLHTTPRequest objects. This page requires " +
      "Internet Explorer 5 or better for Windows, " +
      "or Firefox for any system, or Safari. Other " +
      "compatible browsers may also exist.";
  }
}
</script>

bunu include.js olarak kaydedersin
Kod: Tümünü seç
<script language="JavaScript" src="include.js">
</script>

<head> ile </head> tag'lerin arasına yerleştirir, body' de bu sayfayı çağırır;
Kod: Tümünü seç
<body onLoad="clientSideInclude('ilkinclude', 'ilkinclude.html');">

gözükmesini istediğin yer de neresiyse;
Kod: Tümünü seç
<span id="ilkinclude">
</span>

ile göstertirsin :)

Bu işlem "client side" bir işlem olduğu için bir çok dezavantajı var.
Siteye girildiğinde browser kullanıcıyı, bu sitede "active content" var diye uyarır. Kullanıcı buna izin verirse "include" lar çalışır. Internet explorer ve firefox dışında bir browser kullanılırsa çalışmaz ve javascript kapalı ise yine çalışmaz. O yüzden yaşasın PHP :)

Saygılar...
En son purple tarafından, 07.06.2006, 15:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 değişiklik yapıldı.
Kullanıcı avatarı
purple
Üye
Üye
 
İleti: 618
Kayıt: 06.03.2006, 22:40

İleti

Matmazella
07.06.2006, 15:25

php yi html'ye gömmek te basit, ayrı ayrı sayfa ne olaki. istersen sana php ile tek sayfa yaparım. sadece index.php, içine de fonksiyonlar ile diğer sayfaları gömerim :) öyle bi forum bile vardı sadece 1 dosya, resimleri bile base64 ile yapmışlar :?

acemi kullanıcı elbette zorlanır, tema motoru yoksa. özellikle de html kodlarında.
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 15:27

phpyi deniyorum. saolun.
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

İleti Pluton 07.06.2006, 15:31

ALEXIS acemiden bahsediyoruz canım bende tek sayfada yaparım :D.

MAtrixneo bilgin olsun Asp'yi localde çalıştırmak için ISS desteği gerekli
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

Cvp: html sitede, her sayfada üst ve altı aynı yapmak ??

İleti

Matmazella
07.06.2006, 15:55

bırakın asp yi, php varken...


:file: index.php

[syntax="html"]<?php
switch($HTTP_GET_VARS["sayfa"]){
/* Genel */
// Anasayfa
case "anasayfa":
$sayfa = "anasayfa.php";
break;
// Hizmetlerimiz
case "hizmet":
$sayfa = "hizmetler.php";
break;
/* Diğer */
// Varsayılan = Anasayfa
default:
$sayfa = "anasayfa.php";
break;
}
?>
<!-- [+] header -->
<?php include("sayfa_basi.php"); ?>
<!-- [-] header -->

<!-- [+] sayfa -->
<?php include($sayfa); ?>
<!-- [-] sayfa -->


<!-- [+] menu -->
<?php include("menu.php"); ?>
<!-- [-] menu -->


<!-- [+] footer -->
<?php include("sayfa_sonu.php"); ?>
<!-- [-] footer -->[/syntax]


:file: sayfa_basi.php

[syntax="html"]<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr">
<head>
<title></title>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-9" />
<meta name="description" content="" />
<meta name="keywords" content="" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

</head>

<body>[/syntax]


:file: menu.php

[syntax="html"]<a href="?sayfa=anasayfa" class="mainlevel">Anasayfa</a>
<a href="?sayfa=hizmet" class="mainlevel">Hizmetlerimiz</a>[/syntax]


:file: sayfa_sonu.php


[syntax="html"]</body>
</html>[/syntax]
Kullanıcı avatarı
Matmazella
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

İleti Simuzer 07.06.2006, 16:18

Yalnız ve yalnız HTML kullanılacaksa, FRAME'leri ustalıkla kullanarak bu işi yapabilirsin. Ustalıktan kastım, taşmalar, kaydırma çubukları.
Kullanıcı avatarı
Simuzer
Geliştirme Grubu
Geliştirme Grubu
 
İleti: 668
Kayıt: 09.11.2005, 09:34
Konum: İstanbul

İleti Pluton 07.06.2006, 16:29

evet bak iframe'leri unuttuk iframe hem çok daha kullanışlıdır sitenin hızı açısından
No CommEnT
Pluton
Üye
Üye
 
İleti: 555
Kayıt: 09.10.2005, 18:51
Konum: Antalya

Cvp: html sitede, her sayfada üst ve altı aynı yapmak ??

İleti MatrixNeo 07.06.2006, 16:49

daha kısa bir yol buldum. php ile

[] root
|__[] html
|__() ust.html
|__() index.html
|__() alt.html
|__() index.php
|__() ust.php
|__() alt.php

index.php içeriği
Kod: Tümünü seç
<?php

include("ust.php");
include("html/index.html");
include("alt.php");

?>


ust.php
Kod: Tümünü seç
<?php

include ("html/ust.html");

?>


alt.php içeriği
Kod: Tümünü seç
<?php

include ("html/alt.html");

?>



htmllerdede istediğimi yazıyorum. istediğim oluyor. fikir verdiğinizi için çok saolun. size minnetttarım :P
kolay gelsin.

Düzenleme:

bu oldu fakat, hani phpbb de her php dosyasında
$pagetitle
değişkeni var ve page_header.php de
'PAGE_TITLE' => $pagetitle,
olarak yazılıyor, sonrada header.tpl de
{PAGE_TITLE} olarak yapılabiliyor. bunu php de normalde nasıl yapabilirim? umarım açıklayıcı olmuştur. lütfen anlatabilirmisiniz?
ALEXIS: imza silindi
Kullanıcı avatarı
MatrixNeo
Üye
Üye
 
İleti: 654
Kayıt: 10.01.2006, 10:19
Konum: İstanbul

Sonraki

HTML, CSS, JS



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron