phpBB Türkiye - Site Kuralları

Pano Kuralları, Yenilik ve Duyurular. Site ve pano kullanımı ile ilgili bilgiler.

phpBB Türkiye - Site Kuralları

İleti

ALEXIS
07.01.2007, 10:41

Pano Kuralları & Kullanıcı Sözleşmesi


Site kuralları phpBB Türkiye, phpBB topluluğunun sorumluluklarını arttırmak ve aydınlatmak için tasarlanmıştır. Lütfen kural, koşul ve bilgileri okuyun.

Bu sitenin kuruluş amacı karşılıklı "BİLGİ PAYLAŞIMI" 'dır. Türkiye'de unutulmuş olan yardımseverlik, paylaşım gibi kavramları yaşatmayı ve pekiştirmeyi amaçlamış bizlerin ve sizlerin gerekli özveriyi göstereceğinizi düşünüyoruz. Ayrıca bu site asla sınırsız özgürlük vaad etmez.

Kuralları okumamış olsanız dahi kayıt işlemizi tamamladıktan veya ilk mesajınızı gönderdikten sonra tüm kuralları kabul etmiş sayılırsınız.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


A. Üye Kayıt

1. Üye olurken ahlaksız isim seçmek, imzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak, imzada ticari reklam yapmak yasaktır. Üye olurken lütfen absürt, saçma, site.com, site.net gibi bir isim kullanmayınız.

2. Hesap bilgilerindeki "Web sitesi" bölümüne phpBB yazılımının kurulu olduğu sitelerinin adresini yazmanız gerekmektedir. Kurulu bir phpbb ponunuz yok veya kendi makinenizde çalışıyorsanız, farklı bir site yazmak yerine boş bırakınız.

3. Form doldurma işlemi gerçekleştikten sonra, gerekli ayarlar yönetici tarafından yapıldıysa, e-posta adresinize gönderilen aktivasyon linki çalıştırılana kadar panoya giriş yapamazsınız. Bunun için çalışan bir e-posta adresinizi girmeniz önemlidir. Lütfen otomatik cevaplamaya ayarlı bir e-posta adresi yazmayınız.



B. Pano Kullanımı

1. T.C yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen, politik, din, küfür (sansürlenerek de olsa), maksadı aşan argo, sataşma, aşağılama vb. içerikli yazılar içeren mesajlar forumlara gönderilemez.

2. Soru sormadan önce arama yapın, tekrar tekrar aynı soruları sormayın. Benzer sorular varsa onların altında sorunuzu sorun.

3. Gönderilecek konuların başlıkları lütfen içerikleriyle bağlantılı olsunlar. Yani daha fazla "Yardım, çok acele yardım..." ile başlayan konu başlıkları seçmemeye özen gösterin. Sonuçta hepimizin soruları önemli ve bir an önce çözüm beklemekte..

4. Başlıkları yazarken başlıktan önce tek kelimelik bir açıklayıcı yazmaya özen gösterin. Örneğin yardım istiyorsanız mesaj başlığınızı şöyle başlatın: [YARDIM] phpbb kurumıyorum, Açıklayıcı bir bilgi veriyorsanız: [BİLGİ] MSSQL'e phpbb kurulumu, şeklinde ifadeler kullanın.



C. Mesaj/Konu Gönderilirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1. Mesaj/Konu başlık ve içeriğinin anlaşılabilir bir dille, imla kurallarına ve Türkçe karakterlere dikkat edilerek yazılması, yanlış anlaşılmalara mahal verilmesini engelleyeceği gibi, diğer üyeler tarafından da daha kolay anlaşılmasını sağlayacaktır. IRC lisanı ile mesaj yazmak, bir büyük bir küçük harfle yazmak kesinlikle yasaktır.

2. Mesaj/Konu başlık ve içeriğinde sadece büyük harf kullanılması; hem göze hoş gelmemesi ve forumun genel görünüşünü bozması hem de tartışmalara sebep olabileceği için sakıncalı bulunmaktadır. Bunun bağırma anlamına geldiğini de hatırlatalım.

3. Pano genelinde, konular dahilinde ikili sohbetler ve mesajlaşmalar yapılamaz. Kullanıcılar, başka bir pano kullanıcısının özel bilgilerini panoda yazamaz/açıklayamaz.

4. Pano ortamında genel ahlak kurallarına aykırı, kişileri/kurumları küçük düşürücü, hakaret niteliğinde sözler kullanamazsınız. (Size karşı böyle bir durum söz konusu ise kesinlikle mesaja cevap yazarak tartışma başlatmayınız ve durumu kişisel mesajla yöneticilerinden birine bildiriniz.) Hack, crack, warez gibi illegal konularından bahsetmek, forum nasıl hacklenir gibi sorular/cevaplar kesinlikle yasaktır.

5. Mesajlarda öğretici veya örnek gösterici küçük boyutlu resimler dışında resim kullanılamaz.

6. Atıfta bulunarak mesaj yazmayın (Örn: ALEXIS baksın, ALEXIS sen bilirsin vb.).



D. Kişisel Mesajlar ile İlgili Hususlar

1. Kişisel Mesaj yolu ile diğer kullanıcılara reklam içerikli, rahatsız edici mesaj gönderilmesi kesinlikle yasaktır. (Bu tür mesajları bildiriniz).

2. Yöneticilerinden kişisel mesaj ile yardım/destek istemeyiniz. Yöneticilerimiz destek amaçlı olmayan tüm kişisel mesajlarınıza açıktır.

3. Veriden tasarruf etmek için, gereksiz kişisel mesajlarınızı lütfen silin.



E. Avatar & İmza Kuralları

1. Avatar Resimleri :

• Avatarlar pano kurallarına aykırı olamaz.
• Aşırı animasyon içeremez.
• Rütbe resimleri ve yönetici avatarları taklit edilemez.
• Uzak avatarlar bir-kaç sn. içinde yüklenebilmelidir.
• Lütfen kullanacağınız avatarları mümkün olduğu kadar sıkıştırın.


2. İmzalar :

• İmzalar pano kurallarına aykırı olamaz.
• Gözü yorucu ve görselliği bozucu renk ve büyüklükte olamaz.
• Ticari kaygı ile ticari reklam içeremez. ("Farkı bizde yaşayın" vb. gibi msj.lar dahil).
• phpBB ile alakası olmayan sitelerin linklerini kesinlikle içeremez. Başka forumların reklamı yapılamaz. (phpBB ile alakada kasıt: Mod, tema vb. linkler için geçerlidir.)
• Tavsiye: Küçük boyutta font ile (size=9) en fazla 3 satır olabilir.


Kurallara uyulmadığı taktirde uyarı alabilir, avatar ve imzanız uyarı yapılmaksızın silinebilir. Avatar ve imza kullanma hakkınız, yönetici tarafından uyarı yapılmaksızın kısıtlanabilir.



F. Mesajlara Dosya Ekleme Kuralları

• İnternet üzerinde zaten mevcut olan bir dosya veya resimi eklemeyin, link verin.
• Ekleyeceğiniz resim büyükse, imkanınız varsa sıkıştırın, renk sayısını azaltın, optimize edin. Daha az yer kaplayacaksa JPG yerine PNG tercih edin.
• Sıkıştırılmış dosya gönderirken içinde :file: thumbs.db gibi artıkların olmamasına dikkat edin.



G. Yönetici Yetkileri

1. Yöneticiler yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse, yazıyı uygun bölüme aktarır veya silerler. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması yönetici yetkisindedir.

2. Kurallara uymayan ya da gönderdikleri mesajlar ile pano düzenine zarar verdikleri düşünülen üyeler yöneticiler tarafından uyarılıp, davranışın tekrarında sistemden uzaklaştırılırlar. Yeni üye statüsündeki kişiler (30 mesajdan az mesaj gönderen kullanıcılar) forum kurallarına ihlal etmeleri durumundan uyarılmaksızın sistemden süresiz uzaklaştırılabilirler.

3. Site kurallarının güncellenme veya yenilerinin eklenmesi hakkı yöneticilerinde saklıdır ve her an güncellenebilir. Kurallarda değişiklik olması durumunda kullanıcılar bilgilendirilir.

4. Özellikle yüksek rütbeye sahip yöneticilerin yaptığı uygulamalar hiçbir şekilde sorgulanamaz. (Mesaj silme, mesaj düzenleme, kural koyma, vb...)

5. Her ne olursa olsun, yöneticileri küçümsemek, kişiliklerine saldırmak ve rencide etmek kesinlikle yasaktır.


NOT: Yukarıdaki kurallar her forumda geçerlidir. Ancak bazı bölümlerde yöneticiler tarafından yazılmış "bölüm kuralları" olabilir. Bunlar sadece o bölüm için geçerli olan kurallardır.



H. Kural İhlalleri Durumunda

• Bu kuralları ihlal eden konu/mesaj'lar uyarılmaksızın silinebilir, kilitlenebilir, taşınabilir.
• Bu kuralların ihlalinin devamında, üyeler hakkında gerekli yaptırımlar söz konusu olacaktır.
• Bu kuralların uygulanmasında yöneticiler, takdir haklarını kullanmakta serbesttir.



I. Kural İhlallerinde Uygulanabilecek Yaptırımlar

Kural ihlallerinde başlığa/mesaja uygulanacak 3 türlü yaptırım vardır. Kilitleme, silme ve düzenleme. Yaptırımların uygulandığı zamanlar:


1. Başlığın Kilitlenmesi: (Mesajı yazan, sorusunun cevabını almadıysa başlık kilitlenmemelidir)

a. Açılan konu site kurallarının birden fazlasına aykırı ise başlık kilitlenebilir.
b. Daha önce açılmış başlığın aynısından açmak veya daha önce cevaplanmış bir soruyu aynı şekilde sormak kilitlenme sebebidir.
c. Başlık içinde konu başlıktan sapar ve bunun ilerisinde konunun artık açılan başlıkla hiç ilgisi kalmazsa başlık kilitlenir.


2. Başlığın Silinmesi: (Yalnızca başlığı açan kuralları ihlal ederse)

a. Açılan konu pano kurallarının birden fazlasına aykırı ise başlık silinebilir.
b. Bir kişiyi veya kurumu aşağılayıcı ve ona hakaret içerici ifadeler yer alan başlıklar hiçbir kilitleme ve uyarı yapılmaksızın silinecektir.
c. İyi ya da kötü, övgü ya da hakaret içeriği olması fark etmeksizin herhangi bir üyeyi hedef alan başlık silinir.
d. Gayet düzgün giden bir başlığa gelen konuyu saptıracak içerikli cevap silinir.


3. Başlığın Düzenlenmesi:

a. Açılan konu pano kurallarına aykırı ufak kısımlar içeriyor ise başlık düzenlenebilir.
b. Reklam içerikli başlık-mesajlar; hedeflerine ulaşmaması için düzenlenir ve reklam olmaktan çıkarılır.
c. Yeterli açıklamaya sahip olmayan ve başlığı gördüğünde üyeyi yanıltacak konularda ufak düzenlemeler yapılabilir.



J. Üyeler Yönetime Kişisel Mesaj Yollarken

Forumlara yazmanız gereken konuları kişisel mesaj olarak yönetime göndermeyiniz, bunu yaptığınız taktirde hem sağlıklı cevap alamaz, hem de diğer üyelerin sorularına cevap kaynağı oluşamaz. Unutmayın sizin sormuş olduğunuz bir soru, binlerce kişiye cevap olabilir...

Pano yönetimine, özel bir alakanız olmadığı sürece sadece "Pano Hakkında" yazabilirsiniz:

• Site, pano ve forum (bölüm) ile ilgili sorularınız.
• Rahatsız olduğunuz üye veya konu.
• Site özelliklerinde yaşamış olduğunuz sorunlar.
• Üyelik hakkında bilgi (uzaklaştırılma, konu ve mesaj silinmesi veya kitlenmesi vs.)

Gibi soru(n) veya önerilerinizi yönetime her zaman yazabilirsiniz, size en yakın zamanda cevap verilecektir.

Yardım amaçlı, forumlara sorulması gereken soruları kapsayan kişisel mesajlara cevap yazma tamamen ilgili yöneticinin takdirindedir.



K. Bilinmesi Gerekenler

• Üyelerin eklediği her türlü materyalden sadece ve sadece üyenin kendisi sorumludur. Sitemiz bu konuda hiç bir mesuliyet kabul etmez.
• Üyeler forumları şikayet amaçlı kullanamazlar. Şikayetler yöneticilere, konuyu açıkça anlatan bir şekilde ve varsa kanıtları içererek, uygun bir üslupla iletilmelidir.
• Sitesinin yücelmesi ve daha iyi yerlere gelmesi üyelerin elindedir ve unutmamak gerekir ki, bu ortamın seviyesini belirleyecek kişiler de yine üyelerimizdir.


L. Yardım Hakkında

Panoda yöneticiler dahil, hiç kimsenin yardım etme zorunluluğu yoktur. Panoda yardım / paylaşım tamamen gönüllü yapılır. Yapılacak olan yardım / paylaşımın büyüklüğü, yardım edecek veya paylaşacak kişinin yardımseverliğine kalmış bir şeydir. Hiç bir kullanıcı bir diğer kullanıcıyı yardımcı olmamakla suçlayamaz.



phpBB Türkiye "Pano Kuralları & Kullanıcı Sözleşmesi" - Sürüm 1.0.3


phpBB Türkiye Yönetimi
Kullanıcı avatarı
ALEXIS
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İleti: 2563
Kayıt: 30.06.2005, 09:08

Kurallar & Duyurular



Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

cron